Sitemizi yakından takip eden okuyucularımızın bileceği üzere elektrikli otomobil üreticisi Tesla, çoğu modelinde otomatik pilot yazılımını sürücülerin beğenisine sunmuş bulunuyor.

Otonom arabaların sahip olduğu teknolojiye çok benzeyen bu sistem, daha çok gelişmiş hız sabitleme teknolojisini de andırıyor denilebilir. En azından Tesla’nın iddiası bu yönde. Sürücüleri defaatle uyaran şirket, yine de şoförlerin arabalarını nasıl kullanacaklarına karışamıyor elbette.

Ceza yemekten kurtulamadı

Şimdilerdeyse Tesla’nın otomatik pilot yazılımı, İngiltere’nin Nottingham şehrinden gelen bir haberle yeniden gündem oldu. 39 yaşındaki Bhavesh Patel isimli sürücü, kullandığı Tesla aracını otomatik pilota aldıktan sonra şoför koltuğundan kalkıp yan koltuğa geçince kameralara yakalandı. Bu tehlikeli hareketinden dolayı ceza yiyen Patel, o esnada 65 km/s hızla gidiyordu. Yani herhangi bir kaza anında ciddi sonuçlar doğabilirdi.

Polis amirinden açıklama: Sorumsuzca bir hareket

Trafik güvenliğini tehlikeye atmaktan suçlu bulunan Patel’le alakalı açıklama yapan Bedfordshire, Cambridgeshire ve Hertfordshire şehirlerinin trafik polis amiri Kirk Caldicutt, “Patel’in yaptığı kesinlikle sorumsuzca bir hareketti ve kolaylıkla trajik bir şekilde sonlanabilirdi. Yalnızca kendi hayatını tehlikeye atmakla yetinmedi, o esnada yoldan geçen masumların zarar görmesine de yol açabilirdi” dedi.

Kamuoyunda da geniş yankı uyandıran bu riskli hareketlerinden dolayı Patel’in ehliyetine 18 aylığına el konuldu. 100 saat boyunca kamu yararına hizmet etmekle cezalandırılan sürücü, 10 gün boyunca da rehabilitasyona katılacak. Ayrıca bin 800 sterlinlik cezayı da ödemek zorunda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version