ABD’li Tesla’nın Güney Koreli bir tedarikçisi, bugün yaptığı basın açıklamasıyla General Motors’un bir süredir kapalı olan fabrikasını satın alarak elektrikli otomobil üretmeye başlayacaklarını duyurdu.

Geçen sene Mayıs ayının sonlarında GM, Güney Kore’deki toplam 4 fabrikasından birini kapatma kararı almış ve yüzlerce işçinin işini kaybetmesine neden olmuştu. Şirket bu radikal karara gerekçe olarak global pazarda yeniden yapılanmalarını göstermişti.

Yedek parça üreticisi Myongshin satın aldı

GM şuan için Gunsan‘daki bahsi geçen fabrikayı ne kadar ücretle sattığını açıklamış değil. Fakat yedek parça üreticisi Myongshin, 28 Haziran tarihinde 113 milyar won, yani yaklaşık 99.5 milyon dolar ücret karşılığında GM’nin fabrikasını ve fabrikanın bulunduğu arazisini satın alacağını açıkladı.

Tesla’ya ürün tedarik etmesiyle bilinen Myongshin aynı zamanda Hyundai Motor‘un da önde gelen tedarikçileri arasında yer alıyor. Yeni kurulacak bir konsorsiyumla birlikte yedek parça üreticisi 2021’den itibaren senede 50 bin adet elektrikli otomobil üretmeye başlayacak. 2025’e gelindiğinde ise bu çarkların hızlanıp üretim adedinin 150 bine çıkması planlanıyor.

900 kişiye istihdam sağlanacak

Şuan için adı geçen konsorsiyumun hangi uluslararası otomobil üreticilerinin elektrikli modellerini üreteceği açıklanmış değil. Fakat Reuters’e demeç veren ve sektöre yakın olduğu bilinen bir isim, bu markanın Tesla olmadığının altını çizdi.

Yeniden işler hale gelecek olan fabrikayla 900 kişi istihdama kazandırılacak, 2 binden fazla tedarikçi ve yan firmalar da artan ekonomik hareketlilikten payını alacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version