Tofaş, Fiat Linea üretimini 10 yıldır Bursa’daki fabrikasında yapmaktaydı. Linea hakkında yapılan açıklamaya göre üretim artık Bursa’da devam etmeyecek.

Fiat Linea Üretimi Arjantin’e Kaydırıldı

Tofaş, Linea üretiminin Arjantin’de yapılacağını duyuran bir açıklama yaptı. Söz konusu modelin Cordoba şehrindeki Fiat Chrysler Automobiles üretim merkezinde üretileceğini duyuran Tofaş, Bursa’daki fabrikada Linea yerine Fiat Cronos’ın üretimi yapacağını kaydetti. Açıklamada modelin 2018 yılının Martında satışa sunulacağı da ifade edildi. Bunun yanında otomobil devi Linea’yı filo şirketlerine özel ve sınırlı sayıda üreteceğini de açıklamaya ekledi.

10 Yılda 500 Binden Fazla Üretim Yapıldı

Fiat Linea, yaklaşık 10 yıldır üretime Bursa’da devam etmekteydi. Üretim için yapılan yatırım 170 milyon Euroyu bulmuştu. Yıllık üretim adeti ise 60 binin üzerine çıkmıştı. Yurt genelinde özellikle de filo şirketleri bu modele ciddi bir ilgi göstermiş, 10 yılda ulaşılan üretim miktarı 500 bine yaklaşmıştı. Tofaş Fiat Egea ailesi üyelerini üçe çıkarınca, avrupa pazarı diğer modellere kaymış, Linea birkaç yıldır beklentilerin gerisinde kalmıştı. Fiat Egea üretiminin artırılması için Linea’nın ikinci jenerasyonunun Güney Amerika’da üretileceği de söylentiler arasında yer alıyor.

Artan Fiat Egea satışları Tofaş’ın yeni yatırımlarla üretim kapasitesini revize etmesini beraberinde getirmişti. Bu kapsamda şirket Combo üretimine son vermiş, hafif ticari araç grubunda ürettiği Minicargo içinde bazı kararlar aldığını duyurmuştu. Konuyla ilgili teyit ise şirketin üst düzey yöneticisi Cengiz Eroldu tarafından yapılmıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version