Ülkemizde daha çok benzin istasyonlarıyla bilinen Total, dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden birisi. Uluslararası dev firma şimdilerde Source London isimli İngiltere menşeli elektrikli otomobil şarj istasyonu ağını bünyesine katmasıyla gündeme geldi. Londra sokaklarında 1,600’den fazla istasyona ev sahipliği yapan Source London’un ne kadarlık bir ücret karşılığında Total tarafından satın alındığı ise henüz açıklanmış değil.

Bu saatten sonra Total, Source London’un yönetimini ve operasyonel sürecini tamamen kendisi yürütecek.

Şirketin geçmişini incelediğimizde ise Source London’un 10 senedir faaliyet gösteren bir firma olduğunu görüyoruz. İngiltere’nin en köklü şarj istasyonu ağlarından birisi olduğu söylenebilir.

Yıl sonuna kadar devir teslim gerçekleşecek

Tek seferlik kullanılabilen Source London ağında aylık veya senelik abonelik oluşturabilmek mümkün. Total’in açıklaması ise tam da bu abonelerin içini rahatlatacak yönde. Mevcut üyelikler üst kademede yaşanan el değiştirmeden hiçbir şekilde etkilenmeyecekler.

Ek olarak Total, Source London ağını inanılmaz bir hızla geliştirme niyetini de açıkladı. “2050’ye kadar sıfır emisyon” hedefini belirleyen Londra’da elektrikli otomobillerin kullanım oranı hızla artıyor. Total de buradaki açığı görmüş olmalı ki Source London’u bünyesine katma kararı almış.

Ek olarak Total’in Amsterdam ve Brüksel’deki istasyonlarında da elektrikli şarj istasyonlarının bulunduğunu belirtelim. Avrupa kıtası genelinde çalışmalarını yoğunlaştıran firma 2025’e kadar 15 binden fazla şarj istasyonu kurmayı planlıyor. Bu planların arasında Türkiye ise ne yazık ki yok.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version