Volkswagen ve dizel kelimelerini yan yana kullandığımızda geçtiğimiz yıllarda yaşanan Dieselgate skandalından ötürü akla hiç de iyi şeyler gelmiyor.

Hala daha birçok üretici Dieselgate olayından sonra kesilen cezalarla ve sıkılaştırılan emisyon standartlarıyla boğuşmaya devam ediyor. Volkswagen Grubu bu üreticilerin başında geldiği için Porsche ve Audi markaları yavaş yavaş dizel model üretimine son vermeye başlamış durumda.

Hemen yanında elektrikli model yer aldı

Ancak Volkswagen hala daha dizel motor üretmeyi sürdürüyor, ilginç bir şekilde. Nitekim Alman otomobil üreticisi 2019 Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında bugüne kadar üretilen en güçlü Touareg‘i görücüye çıkardı.

V8 TDI motorun kullanıldığı bu arabanın hemen yanında tamamen elektrikli, çevre dostu I.D. Buggy konseptinin yer alması ise manidar karşılandı doğrusu.

4.0 litrelik turbodizel motoruyla 416 beygir güç üretebilen bu araba 900 Nm torkluk muhteşem bir performansa sahip. Öyle ki tamamen durmuş haldeyken 0’dan 100 km/s hıza 4.9 saniyede çıkabiliyor. Sizce

de bu kadar performans Touareg için fazla değil mi? Eh, Volkswagen’in pazarlama müdürü Jurgen Stackmann‘a göre değil. Hatta kendisi dev cüsseli dizel SUV‘u koleksiyonluk bir parça olarak değerlendiriyor.

‘Gördüğünüz son V8 dizel araba olacak’

Stackmann,“Bununla ilgili uzun müzakereler yaptık ve Touareg’in özel bir model olduğunu düşünüyoruz. Dünyadaki tüm emsallerinden sıyrılmayı başaracak bir araç. Ancak muhtemelen de gördüğünüz son V8 dizel model olacak” dedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version