Dünyanın en çok satan hibrid otomobili olma özelliğine sahip Toyota Prius, ABD’de satışa sunulduğu günden bu yana tam 20 yıl geçmiş. Bu özel anı kutlamak isteyen Toyota da sadece 2020 adet üretilecek 2021 Prius 2020 Edition paketini müşterilerin beğenisine sundu. Aracın dış görünümünde Toyota hayranlarının hemen fark edebileceği göze çarpan değişiklikler var. İç dizaynda ise modelin 2020 Edition olduğunu vurgulayan ufak ve hoş detaylar araç sahiplerini bekliyor olacak.

İki farklı renk seçeneği var

Toyota bu paketi Prius XLE FWD modelini baz alarak tasarlamış. Alıcılar Supersonic Kırmızı veya Wind Chill İnci renk tonları arasında tercihte bulunabilecekler. Araçta gövdeyle aynı renkte bir arka spoyler de yerini almış durumda.

Siyah renkli 17 inç çelik jantların kullanıldığı modelin farları da içten karartılmış. B sütunu aynı şekilde, siyah renge boyanmış. Ayna kapakları da keza. Bi-LED ön farlar ve LED arka stop lambası ise standart olarak sunuluyor.

Teknolojik donanımı gayet üstün

Qi kablosuz şarj özelliği, Android Auto ve Apple CarPlay destekleyen 7 inç dokunmatik araç içi eğlence ekranı, Amazon Alexa sesli asistan entegrasyonu ve ısıtmalı direksiyon da aracın öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Toyota Safety Sense 2.0 (TSS 2.0) isimli güvenlik asistanı ise standart olarak sunuluyor.

1.8 litrelik benzinli motora iki tane elektrikli jeneratörün eşlik ettiği modelde CVT otomatik şanzıman yer alıyor. 2021 Prius 2020 Edition modelinin fiyatı ise henüz bilinmiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version