Toyota’nın efsane spor otomobili Supra’nın resmen görücüye çıkmasıyla birlikte çoğu kişi Toyota’nın diğer spor aracı 86‘nın akıbetini merak etmeye başladı.

Japanese Nostalgic Car isimli web sitesinde yer alan bir haberde ise Toyota 86 ve onun ikizi niteliğindeki Subaru BRZ‘nin yolun sonuna geldiği öne sürüldü. Önümüzdeki ay resmen açıklanacağı iddia edilen bu gelişmeye göre Japon otomobil üreticileri, bahsi geçen iki spor modelin üretimine son verecek.

Konuya ilişkin meraklı bakışların çevrildiği Subaru ve Toyota cephelerinden henüz kesin ve açıklayıcı bir cevap gelmiş değil. Subaru sözcüsü ikinci nesil BRZ’nin piyasaya çıkacağının daha önceden teyit edildiğini, ancak otomobil üreticisinin detayları şuan için açıklamaya hazır olmadığını belirtti.

Bu, BRZ’nin en azından isim olarak yoluna devam edeceğini gösteriyor. Ancak Toyota sözcüsü soruları cevapsız bırakmayı tercih etti. Muhtemelen önümüzdeki günlerde bir açıklama gelebilir.

Toyota ve Subaru yollarını ayırabilir!

Sıkı durun, çünkü dahası da var. Japanese Nostalgic Car‘ın haberinde Toyota ve Subaru’nun spor otomobil modeli geliştirme noktasındaki işbirliğine son verebileceği iddiası da yer aldı. Bu ayrılık kararı üzerine detay verilmiş değil, ancak iki şirketin de BRZ ve 86 modellerinin gelişiminde işbirliği yaptığı sır değil.

Subaru aracın motorunu geliştirirken Toyota da altı ileri manuel şanzıman sistemini ortaya koymuştu. 2012 yılında her iki otomobil üreticisinin model gamındaki yerini alan araçların yıllar içerisinde çeşitli özel versiyonları da piyasaya çıktı, ancak köklü bir kabuk değişimi henüz gerçekleştirilmedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version