Toyota bir dönem ABD’de satılan Venza modelini bambaşka bir tasarımla yeniden hayata döndürdü. Satıldığı dönemde Camry modelinin station wagon formuna benzeyen Venza’nın 2021 modeli çok şık görünümlü bir crossover SUV’a dönmüş durumda. SW tasarımı pek sevilmemiş olacak ki satış rakamları düşünce Toyota, Venza’nın üretimine 2015 yılında son verilmişti. Bugün görücüye çıkan 2021 Venza pazarda kalıcı olmaya aday.

Orta büyüklükteki bu crossover modeli hibrid güç ünitesine sahip ve otomobil üreticisinin TNGA-K platformu üzerine yükseliyor. Yine ABD pazarına özel geliştirilen 2021 Sienna modelinde olduğu gibi yeni Venza da sadece tek bir motor seçeneğiyle satışa çıkacak: Benzinli ve elektrikli hibrid motor. Bu seçenekte 2.5 litrelik DOCH benzinli motora toplam 3 adet elektrikli motor eşlik edecek.

Sonuç olarak yeni Venza 219 beygir güce ulaşacak. Yeni lityum iyon batarya bileşeninin ağırlığı ve boyutu ise küçülmüş. Arka koltukların altına yerleştirildiği için bagajda yer kaplamıyor. Öte yandan araç sahipleri Normal, Eco, EV ve Sport olmak üzere 4 farklı sürüş modu arasında tercihte bulunabilecek.

Elektronik olarak kontrol edilen fren sistemi, Aktif Viraj Asistanı ve elektronik sürekli dört çeker yeni Venza’da standart olarak sunuluyor. Önceki modele kıyasla 2021 Venza’nın hırçın sayılabilecek bir tasarıma sahip olduğu da söylenebilir. 18 inçlik jantlar Venza LE paketinde standart. XLE ve Limited’de ise 19 inçlik çok kollu krom jantlar tercih edilmiş.

Araba bu yıl sonuna doğru ABD’deki Toyota bayilerinde görücüye çıkacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version