Toyota‘dan geçtiğimiz gün yapılan duyuruda ABD’de faaliyet gösteren 5 fabrikaya 750 milyon dolar değerinde ek yatırım yapılacağı ve yaklaşık 600 kişiye istihdam sağlanacağı belirtildi. Yeni yatırım paketiyle birlikte Japon otomobil markasının Kentucky‘deki fabrikasında iki yeni hibrid aracın üretimine başlanacak.

ABD, şirketin en aktif olduğu pazarlardan biri. 2021’e dek yaklaşık 13 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedefleyen Toyota şimdilik Alabama, Kentucky, Missouri, Tennessee ve Batı Virginia’daki fabrikalarda çarkları hızlandırmak için düğmeye bastı. Bu fabrikalar 2017’de Toyota’dan 374 milyon dolar değerinde ek bir yatırım almıştı ve ilk Amerikan yapımı hibrid güç ünitesinin üretimi gerçekleştirilmişti.

Üretim kapasitesi arttırılacak

Toyota Motor Kuzey Amerika’nın CEO’su Jim Lentz aldıkları son yatırım kararlarını “Kendimizi araçları ürettiğimiz yerde satmaya adadığımızı temsil ediyor. ABD’deki üretim kapasitesini arttırarak müşterilerimize daha iyi hizmet sunmaya çalışıyoruz” cümleleriyle açıkladı.

Fabrikalarda Lexus da üretiliyor

Bu arada yeni yatırımları alan fabrikalarda sadece Toyota modelleri değil, şirketin lüks markası Lexus modellerinin de üretimi gerçekleştiriliyor. Mesela Mayıs ayından itibaren Georgetown ve Kentucky‘deki fabrikalarda Lexus ES 300 sedan modelinin hibrid versiyonları üretilecek. RAV4 SUV‘un üretimi içinse Toyota cephesinden yapılan açıklamada önümüzdeki yılın Ocak ayına işaret edildi.

Yapılan her yeni yatırımla fabrikalarda çarklar hızlanırken daha fazla iş gücüne ihtiyaç duyuluyor. Toyota’nın yürürlüğe girecek yeni yatırım paketiyle ABD istihdamına en az 600 kişiyi kazandırması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version