Toyota 68 bin 500 adet aracını geri çağırdığını duyurdu. Geri çağırmanın bazı hibrid modelleri kapsadığını açıklayan Japon otomobil devi, bu araçlarda elektronik arıza tespit ettiğini kaydetti.

Toyota 68 Bin 500 Adet Aracını geri Çağırdı

Otomobil sektörünün lider oyuncuları arasında yer alan Toyota, geri çağrılan modellerin C-HR ve Prius olduğunu açıkladı. Söz konusu modellerde elektronik arıza belirlediklerini ifade eden şirket, arızalı araçlardaki sorunların yetkili bayiler tarafından ücretsiz şekilde çözüleceğini bildirdi.

Elektronik arızayla karşı karşıya kalan Toyota diğer taraftan ise hibrid motor teknolojisi üzerinde çalışmalara devam ediyor. Otomobil devi hibrid motorla piyasaya ilk olarak Prius’ü sürmüştü. Hibrid ailesine Yaris Hybrid ve C-HR gibi modellerde dahil etmişti.

Şirket geri çağırmaya yönelik açıklamasında toplam 68 bin 500 adet aracını geri çağırdığını kaydetti. Bu rakamın 28 bin 600 adetinin C-HR modeline yönelik olduğunu ifade edildi. Bu araçtaki sorunun elektronik park freninde yaşandığı açıklamada yer aldı. Park freninin düzgün çalışamayabileceğinin altını çizen Toyota, frenin devre dışı kalabileceğine dikkat çekti. “Bu sorun federal güvenlik standartlarının da dışında kalıyor” denildi.

68 bin 500 adetlik geri çağırmanın 39 bin 900 adetininse Prius modeline yönelik olduğu açıklandı. Söz konusu modelde belirlenen sorunun güç kaybı olduğu, sorunun 2012 ile 2015 yılları aralığında üretilen araçlarda yaşandığı duyuruldu. Sürüş anında kaydedilen sorunun özellikle uzun süreli rampa çıkışlarında kendini gösterdiği açıklamada yer aldı. “Arıza meydana geldiğinde otomobil hibrid sistemini devre dışı bırakıyor ve güç kaybı yaşamaya başlıyor” ifadeleri kullanıldı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version