Toyota’nın ABD’de sattığı kamyonet modellerinde kullandığı I-Force motorunun tarihi, 2000’li yılların başına kadar dayanıyor. Japon otomobil üreticisi Tundra modelini Kuzey Amerika bölgesine ilk kez getirdiğinde araçta bu motor bloğunu kullanmıştı. Birçok farklı motor seçeneğine ev sahipliği yapan aracın en güçlü motoru 4.7 litrelik I-Force V8 idi. Yine Tundra modeli baz alınarak geliştirilen Sequoia isimli SUV modelinde de bu motor alıcıların karşısına çıkmıştı.

İkinci nesil Tundra’nın 2007’de boy göstermesiyle birlikte I-Force de yenilenmiş, 5.7 litrelik bir hacme ve 381 beygir güce ulaşmıştı. Markanın bu zamana dek geliştirdiği en dayanıklı motorlardan biri olarak gösterilen I-Force o kadar stabil çalışıyordu ki, bu motorun kullanıldığı Tundra modellerinden biri 1.6 milyon kilometre yol kat etmeyi başarmıştı.

Aradan geçen süre zarfında motor ufak tefek bazı değişiklikler geçirmiş olsa da I-Force V8 her zaman için Tundra ve Sequoia modellerinin en iyi güç ünitesi olarak varlığını korumaya devam etti. Bu sebepten ötürü mevcut 5.7L V8 motoru halihazırda 10 yılı aşkın bir süredir kullanılıyor.

Görünen o ki şimdilerde Toyota, I-Force motorunu köklü bir değişime hazırlıyor. Bu kanıya varmamızın sebebi Toyota’nın ABD Patent Dairesi’ne başvuru yaparak I-Force Max ismini tescil ettirmesi.

Rivian Owners Forum sitesinde yer alan bir Toyota hayranı kullanıcının fark ettiği bu gelişmeye göre I-Force Max’ın tescil başvurusunu gerçekleştiren marka, bu ismi “Otomobil ve otomobillerin yapısal parçaları”nda kullanmak üzere hakkını saklı tutmak istiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version