Malum olduğu üzere Toyota’nın süper spor otomobil modeli Supra, geçmişi çok eskilere dayanan ve üst düzey performansıyla bilinen bir araç.

Türk modifiye tutkunlarının Hızlı ve Öfkeli’nin ilk yapımlarından aşina olduğu bu arabanın son modelinin 200 km/s hız yaparken çekilmiş videoları daha önceden gün yüzüne çıkmıştı. Ancak bu hız değeri fabrika tarafından elektronik olarak uygulanan 249 km/s’lik sınırın hayli altındaydı.

L’argus isimli YouTube kanalı tarafından paylaşılan son video ise bu elektronik hızın da üzerine çıkılabileceğini gösterdi. Öyle ki aracın hayalet göstergesi sınırları tam zorladı ve limiti geçmeyi başardı. 335 beygir gücündeki bir arabadan da bu beklenirdi doğrusu.

Park halindeyken gaza yüklenen sürücü, arabayı tam 263 km/s hıza çıkardığı o anları saniye saniye kameraya kaydetti. Şuan için bu videonun nerede, hangi hava şartlarında ve yükseklikte çekildiği gibi detaylara vakıf değiliz.

Öyle ki araba dyno istasyonunun üzerinde bile olabilir, çünkü hızlanması çok seri.

Ancak bazı sahnelerde hayalet göstergenin üzerine düşen gölgelere bakarak yüzde 99.9 oranında videonun gerçek olduğunu söyleyebiliriz. Keza araç dyno üzerinde olsa muhtemelen videodakinden çok daha kısa sürede maksimum hıza ulaşmış olacaktı.

Modifiye edilmiş olması muhtemel

Supra’nın sadece 30 saniye gibi çok kısa bir sürede 263 km/s hıza ulaşması inanılmaz bir değer. Üst düzey performanslı 3.0 litrelik motoruyla 6. viteste 6,500 RPM’e çıkan modelin stok olması ise pek imkân dahilinde gözükmüyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version