Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru BMW, 2020’nin ortalarında piyasaya çıkacak tüm modellerinin Android Auto desteğine sahip olacağını açıklamıştı. Haliyle bu iPhone kullanmayan Android tutkunlarını sevindiren bir gelişmeydi, ancak görünene göre Toyota Supra müşterileri kapsam dışı tutulmuş.

Sadece CarPlay özelliği kullanılabiliyor

Malum olduğu üzere Supra’da BMW’nin iDrive 6 isimli araç içi eğlence sistemi kullanılıyor. BMW Z4’teki iDrive 7’nin yerine halen daha bu eski sistemin kullanılması ayrı bir tartışma konusu. Ancak bu yaz ayları itibariyle iDrive 7’ye sahip tüm modeller Android Auto özelliğini kullanmaya başlayacak. Eski sisteme sahip modeller ise yalnızca Apple CarPlay özelliğine sahip olmayı sürdürecek.

Aslına bakılırsa bu biraz mantıksız, çünkü piyasadaki akıllı telefonların yüzde 86’si Google’ın Android işletim sisteminden güç alıyor. Şaşırtıcı bir şekilde bu durum Toyota’yı pek enterese etmemiş gibi.

iDrive 7 ile güncellenmeyecek

Konuya ilişkin basın mensuplarına demeç veren Toyota Kuzey Amerika’nın ürün planlamadan sorumlu yöneticisi Ben Haushalter, “Dürüst olmak gerekirse Android Auto’ya ilişkin müşterilerimizden çok da bir talep gelmedi” dedi. Ancak Android kullanıcılarının gönlünü almak için “Neler yapabileceğimize bakıyoruz” demekle yetindi. Fakat yakın tarihte Toyota’nın Supra’yı iDrive 7 ile güncellemek gibi bir planı olmadığını biz yine de belirtmiş olalım.

Bu durum çoğu Android kullanıcısı Supra sahibini üzecek. Ancak neticede bu bir arz – talep ilişkisi. Talep olmadığı için Toyota’nın Android Auto desteğini sunmak gibi bir çabası yok gözüküyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version