Filosunun büyük çoğunluğunu fosil yakıtlı araçlardan oluşturan Toyota, yakın tarihte hibrid araç yelpazesini genişleterek Tesla’nın bir numaralı rakibi olmaya hazırlanıyor. Sıfır emisyonlu elektrikli otomobiller üretmeye hazırlanan Japon devi, global oyunculardan farklı bir hedef belirleyerek Tesla gibi otonom sürüş teknolojileri geliştirmeyi de arzuluyor.

5.5 milyon elektrikli satmayı planlıyor

18 Aralık’ta yaptıkları basın açıklamasıyla halihazırdaki tüm Toyota modellerinin elektrikli versiyonlarının 2025’e kadar satışa sunulacağı duyurulmuştu. 2030’a kadar 5.5 milyon adet elektrikli otomobil satış rakamına ulaşmak da yine Toyota’nın bir diğer hedefi. Bu rakamlara 1 milyon adet sıfır emisyonlu, elektrik bataryalı modellerin yanı sıra Mirai gibi yakıt hücresi sistemiyle çalışan araçlar da dahil olacak.

Toyota’nın yanı sıra Lexus da elektrikliye terfi edecek

Takvim yaprakları 2025’i gösterdiğinde Toyota ve Lexus müşterileri, beğendikleri araçların elektrikli modellerini de satın alabilecekler. Artık tüm modeller hibrid, tamamen elektrikli veya yakıt hücresi sistemine sahip olmak üzere 3 farklı seçeneğe sahip olacak. 2020’nin başında ise 10 taneden fazla elektrikli model dünya çapında satışa sunulacak. Hibrid ürün gamını daha da genişletecek olan Toyota, bu sayede çevreye en az zararı vermeyi de hedefliyor.

Toyota’nın 2025 vizyonunda küresel ısınma ve hava kirliliğiyle mücadelenin yanı sıra doğal kaynakları en verimli şekilde kullanmak yer alıyor. Tüm Toyota ve Lexus modellerin bir de elektrikli versiyonunu üretme fikri, kurum olarak benimsenen bu vizyonun bir parçası.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version