Toyota‘nın çok sevilen aile aracı Verso için yolun sonu gözüktü. Özellikle Avrupa kıtasında hayli tutulan MPV‘nin 2019 modeli ne yazık ki üretilmeyecek.

İlk başlarda Corolla‘nın farklı bir kasası olarak yola çıkan Verso, zaman içinde ayrı bir model haline dönüştü. 1997 yılında Japonya’da tanıtılan arabanın Corolla‘dan ayrılışı 2009 yılına tekabül ediyor. Verso MPV, Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen otomobil fuarında ilk kez görücüye çıkmıştı.

Aradan geçen 9 yıllık süre zarfında Verso’nun hem dizel, hem de benzinli birçok farklı motor seçeneği müşterilere sunuldu. Toyota ilginç bir şekilde Prius modeline ağırlık vermeyi tercih ederken Verso alıcılarına hibrid güç ünitesi avantajı sunmaktan kaçındı. Bunun neticesinde Verso’ya olan ilgi azaldı ve daha çok Prius’a kaydı. Taksiciler de Prius satın almaya başladı.

Tabuta çakılan son çivi…

Son açıklanan resmî rakamlara bakacak olursak da Toyota’nın Verso MPV’den 2018’in ilk yarısında sadece 821 adet sattığı görülüyor. Bu rakam, Verso’nun tabutuna çakılan son çivi olarak da değerlendirilebilir.

Daha yakışıklı ve güçlü rakipleriyle boy ölçüşemeyen, giderek artan SUV model çılgınlığına karşı yapacak hiçbir şeyi olmayan Verso her geçen gün daha da gözden düştü. Üstelik bu durum yalnızca Toyota için geçerli değil: Verso’nun en büyük rakiplerinden Opel Zafira‘nın üretimi de satış rakamlarının düşüklüğünden ötürü sona erdi.

Toyota’nın yakın gelecekte Verso’nun yerine yeni bir model tanıtıp tanıtmayacağı ise bilinmiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version