İlk kez 2020 Tokyo Auto Salon fuarında görücüye çıkan Toyota GR Yaris modeli şuan için sınırlı sayıda ülkede satışa sunulmuş durumda. Toyota’nın çok güçlü olduğu ABD pazarında satılmayan aracın ülkeye gelmesi için Amerikalı ‘hot hatch’ tutkunları imza kampanyası bile başlattılar.

Ancak görünüşe göre bu kampanya dahi Toyota’nın fikrini değiştirmesine yetmemiş. Neyse ki ürün planlama biriminde çalışanlar hız ve performans tutkunlarını mutlu etmek için farklı bir çözüm üretmiş durumdalar.

Corolla Hatchback modeli ufukta gözüküyor

Fotoğraflarda gördüğünüz GR Yaris modeli Toyota tarafından ülkeye getirilmeyecek, bu kesin. Ancak şirketin ABD biriminin Satış Birimi Başkanı Bob Carter, Car & Driver sitesine verdiği demeçte halihazırda Amerika kıtası genelinde satılan başka bir modelin performans odaklı versiyonunu geliştireceklerini müjdeledi.

Muhtemelen üç silindirli turboşarjlı 1.6 litrelik GR Yaris’in farklı bir modeli piyasaya sürülecek. Kim bilir, bu belki de daha hızlı ve manevra kabiliyeti daha gelişmiş bir Corolla Hatchback modeli olabilir.

Aslında bu Toyota için çok mantıklı bir hareket. Corolla, Yaris’ten daha büyük ve geniş. Üstelik iki model TNGA adındaki ortak platform üzerine yükseliyor. GR’nin sürekli dört çeker sürüş sistemine ev sahipliği yapması beklenen yeni araç Amerikan pazarı için gayet uygun. 268 beygirlik üstün performans değeri ise bu modeli Hyundai Veloster N ve yeni nesil Volkswagen Golf GTI ile rekabete hazır hale getirecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version