Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, yeni Yaris modeli için yapılan lansmanda bazı önemli açıklamalarda bulundu. Ünlü isim araçların geldiği son nokta ve şirket hakkında yeni bilgiler verirken bir yandan da Türkiye’deki vergi sistemi için bir öneri de bulundu.

Otomobillerden alınan vergiler için farklı bir modele geçilmesi gerektiğini belirten CEO, nasıl bir sistem kullanılabileceği konusunda da bilgileri paylaşmayı ihmal etmedi.

Toyota Türkiye CEO’suna Göre Vergi Sistemi Nasıl Olmalı?

Markanın CEO’su vergi sisteminin motor hacmi yerine araçların çevreye ne kadar zarar verdiği hesaba katılarak vergi alınmasının daha mantıklı olduğunu açıkladı. Bu önerisinin üzerine fosil yakıt kullanan araçlar için de bir açıklama yapan CEO, dünya genelinde elektrikli araçlara doğru bir yönelme olduğunu belirtti.

Özellikle Pandemi döneminde dizel ya da benzinli araçlar yerine elektrikli araçların tercih edilmeye başlandığını belirten Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Türkiye’de dizel araçların payının %75 seviyesinden %40 seviyesine kadar indiğini açıkladı. Tüm dünya genelinde ise %27’lik bir gerileme var ve tüm dünya elektrikli ya da hibrit araçlara yönelmeye başladı.

Bu verilere dayanarak motor hacmi yerine araçların çevreyi ne kadar kirlettiğine yönelik vergi sistemine geçilirse, elektrikli araçların satışlarının daha da yükseleceği düşünülüyor. Bir şekilde elektrikli araçlara geçiş için teşvik sağlayacak adımlar atılması gerekiyor.

Öyle ki tüm dünyada araçların dünyaya verdiği zararı azaltmak adına içten yanmalı motorlara son verilmeye başlandı. Dizel ve benzinli yerine temiz enerji dediğimiz elektrik enerjisinden beslenen araçlar görüyoruz. Bu şekilde elektrikli modelleri de avantajlı hale getirmek, sürücülerin de bu modelleri tercih etmesini sağlayacağı için dizel ve benzinli araç oranı daha da düşecektir.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version