Toyota, Harrier ismini verdiği ve sadece Japonya sınırları içerisinde satışını gerçekleştireceği yeni SUV modelinin satışına Haziran ayında başlayacağını duyurdu. Otomobil devi yeni modele dair yaptığı açıklamada tasarım sürecinde sadece kağıt üzerindeki performansa değil, daha çok kaliteye odaklandıklarını belirtti. Ortaya çıkan sonuca baktığımızda Toyota’nın iddia ettiği gibi insanları heyecanlandıracak bir SUV modeli tasarlamayı başardığını söyleyebiliriz.

Yeni Harrier’in tasarım detayları keskin ve korkusuz olarak nitelenebilir. Izgaranın üst kısmında başlayan, farlarla devam eden ve aracın arka tarafına doğru uzanan şerit halindeki çizgiler arabaya agresif bir görünüm katmış.

7 farklı renk seçeneğiyle satışa çıkacak

Elde ettiğimiz bilgilere göre Harrier toplam 7 farklı renk seçeneğiyle müşterilerin beğenisine sunulacak. Bu tonlardan biri Precious Black Pearl ismindeki parlak siyah renk olacak.

Yapay derinin kullanıldığı iç döşemede ise kalite namına hiçbir şeyden ödün verilmemiş. Ahşap deseniyle lüks izlenimi de vermeyi başaran SUV’un panoramik tavanında elektro-kromatik cam tercih edilmiş. Düşük kontrastlı kahverengi, gri ve siyah tonlarının kullanıldığı iç alan gayet ferah gözüküyor.

TNGA platformu üzerine yükseliyor

Toyota’nın yeni modellerinde tercih ettiği TNGA (GA-K) platformu üzerine yükseleceğini öğrendiğimiz Harrier’de rahat ve keyifli bir sürüş deneyimi için optimize edilmiş süspansiyonlar bulunacak. Bunun dışında Aktif Viraj Asistanı ve elektrikli direksiyon araçtaki yerini alacak.

Direct Shift-CVT şanzıman ve Toyota Dynamic Force Engine’den güç alacağı belirtilen model sürekli dört çeker olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version