Otomotiv sektörü için oldukça hareketli geçen 2017’yi geride bırakalı henüz birkaç gün oldu. Şimdilerdeyse geçtiğimiz yılın muhasebesini yapan dev otomotiv üreticileri birer birer satış rakamlarını açıklıyor. Son olarak bu şirketler arasına Volkswagen Grubu da katıldı. Bilindiği üzere VW grubu bünyesinde Audi, Skoda, Porsche, Seat ve BMW gibi markalar bulunuyor. Her biri farklı segmentlerde lider araçlar üreten bu markalar sayesinde Alman Volkswagen tüm dünyada bilinirliğini artırmayı başarıyor.

Almanya medyasından Bild am Sonntag’ın yaptığı habere Volkswagen grubu 2017’de Japon Toyota’yı da geçerek dünyanın en büyük otomobil üreticisi ünvanına kavuştu. Toplamda 10 milyon 700 bin adet araç satışı gerçekleştiren Volkswagen grubunun premium segmente hitap eden modellerine olan talep 2017’de de artış gösterdi.

Audi ve Porsche markalarının son dönemde satışa çıkardığı arabalara olan rağbetin artması, Volkswagen grubunun 220 milyar Euro gelir elde etmesinde ciddi pay sahibi oldu. Hatırlanacağı üzere VW daha önce de 2016 yılında 217 milyar Euro kâr gelirle rekor kırmıştı. Geçtiğimiz yılın rakamlarının açıklanmasıyla VW grubu kendi rekorunu yeniden kırmış oldu.

VW henüz bu rakamları doğrulamış değil

Bahsi geçen rakamlar henüz resmî makamlarca doğrulanmış değil. Konuyla alakalı gözlerin çevrildiği VW sözcüsü de herhangi bir yorum yapmaktan kaçındı. 17 Ocak tarihinde Volkswagen grubunun bir açıklama yapması ve asıl rakamları kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

Toyota ise 2017 yılında 10 milyon 350 bin adet otomotiv satışı gerçekleştirerek Volkswagen’in hemen arkasında yer aldı. Bünyesinde Lexus, Daihatsu ve Hino markalarını bulunduran dev üretici 2016’yay göre satışlarını yüzde 2 oranında artırmayı da başarmış oldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version