Sabah paylaşılan yeni af haberlerine göre, trafik cezaları ve kaçak geçişler için bir af imkanı gelecek. Bu af kapsamında toplamda 15 ayrı madde olacağı ve farklı vergi cezaları için de afların olacağı söyleniyor ama tabii ki bizi ilgilendiren kısmı trafik cezaları kısmı.

Hem trafik cezalarında hem de kaçak geçiş cezalarında belli bir miktara kadar indirim sağlayacak olan yeni paketin detaylarına geçelim.

Trafik Cezalarında Peşin Ödeme ile İndirim Alınabilecek

Ortaya çıkan bilgilere göre 30 Nisan 2021 öncesinde kesilmiş olan trafik cezaları ve EDS ile kesilmiş olan cezalar için peşin ödeme yapılırsa, cezanın aslında %25 oranında bir indirim söz konusu olacak. Bu sadece peşin ödeme için geçerli olacak ve peşin ödeyenler için de enflasyon farklarının da %90’lık kısmının silinmesi sağlanacak.

Eğer otoyollarda ve köprülerde geçiş ihlallerine bağlı olarak bir ceza varsa, bu durumda da yapılandırma yapılabilecek ve 4 katı ceza olayından kurtulunacak.

İkinci bir seçenek olarak trafik cezaları ve kaçak geçişler için yazılan cezalarda yapılandırmaya gidilebilecek. Bu da ödemenin taksitlendirmesini sağlayacak. Taksit kısmında da dilerseniz ilk taksiti ödedikten sonra, ikinci taksit süresi içerisinde kalan tutarı peşin olarak ödeyebileceksiniz.

Kalan tutarın da peşin olarak ödenmesi durumunda, %12,5 indirim uygulaması yapılacak. Tamamının bir anda ödenmesi durumunda %25 indirim yapılacağını zaten söylemiştik.

Trafik cezalarını da kapsayan bu af teklifinin sunulduğu ve birkaç hafta içerisinde sonuca bağlanacağı söyleniyor. Fakat henüz kesin açıklama yapılmış değil. Kesin açıklamalar için de önce teklifin kabul edilmesini beklemek gerekecek. Meclis teklifi kabul etmesi durumunda daha detaylı bilgileri de elde edeceğiz gibi duruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version