İngiliz süper araba üreticisi McLaren, 2025 yılı itibariyle tüm modellerini hibrid hale getirmek için düğmeye bastı. Track25 adı verilen yeni projeyi hayata geçiren şirket, bu süreç için tam 1 milyar 59 milyon dolar bütçe ayırdığını açıkladı. Proje kapsamında önümüzdeki 7 yıl boyunca 18 adet yeni modelin geliştirilmesi hedefleniyor. Bu modellerin ilki, benzinli ve elektrikli olması planlanan McLaren P1 olacak.

Aslına bakılırsa bu McLaren’in elektrikliye geçiş süreciyle alakalı ilk haberi değil. 2016 yılında Cenevre‘de düzenlenen otomobil fuarında da firma, Track22 adı verilen projesini duyurmuştu. Yeni tanıtılan Track25’te ise bir dizi yeni hedef daha bulunuyor.

18 yeni modele yatırım yapılacak

2025 yılına dek geliştirilecek olan 18 yeni modelin üretim bandından hızla inebilmesi için fabrikalardaki çarklar daha da hızlandırılacak. Öyle ki mevcut üretim adedinin en az yüzde 75 oranında artırılması McLaren’in ana hedefi.

Öte yandan mevcut McLaren modellerinin elektrikliye dönüştürülmesi de gündemde. P1’in bir üst versiyonu da bu meyanda piyasaya sürülebilir. Toplamda 375 adet üretilen bu modelde 3.8 litrelik çift turbo özellikli V8 benzinli motorun yanı sıra bir de elektrikli motor yer alıyordu. İkisi birlikte 727 beygir güç üretebilen ve 0’dan 100 km/s’ye sadece 2.8 saniyede çıkabilen araç, elektronik olarak sınırlandırılmış 350 km/s maksimum hıza sahipti.

Yeni şarj teknolojisi de yolda

McLaren’in elektrikten güç alması planlanan yeni modelleri için bir de özel şarj teknolojisi geliştirdiği belirtildi. Bu teknoloji sayesinde araçları 30 dakika gibi kısa bir sürede şarj edebilme mümkün olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version