Royal Motors ve Bitci Teknoloji yeni anlaşmalarını duyurdu. Yeni anlaşmaya göre, Türkiye’de Bitcoin ile araba satın almak mümkün olacak. Yapılan açıklama sonrasında hangi araçların satın alınabileceği ve nasıl satın alınabileceği konusunda bilgiler verildi.

Anlaşmanın iki tarafından da konuya ilişkin bilgiler paylaşıldı. Dilerseniz detaylara geçiş yapalım ve durum hakkında son gelişmeleri aktaralım.

Royal Motors, Bitcoin ile Araba Satışı Yapacak

Ülkemizde lüks araç satışı yapmasıyla ünlenen Royal Motors, konuya ilişkin yaptığı açıklamada artık Bitcoin ödemelerini kabul edeceklerini söyledi. Bitci Teknoloji üzerinden alınacak olan ödemeler için şu an sadece Bitcoin kabul edilecek.

Sonrasında diğer coinler için de ödeme kabul edilir mi bilemiyoruz. Bunun için süreci takip etmek gerekiyor. Sanal para ile satın alınabilecek olan araçlar ise tabii ki lüks araçlar. Royal bünyesinde satılan; Tesla, Bugatti, Ferrari, Mclaren gibi araçların sanal para ile alınması mümkün olacak.

Mantıklı bir hamle mi derseniz bana sorarsanız reklam için yapılmış bir şey. Çok mantıklı gelmedi. Kripto paralara vergi gelmesi durumu var. Yetkililer düzenlemelerin hazırlandığını söylüyor.

En azından nasıl düzenlemelerin yapılacağını görmek lazım. Satın alımlar ya da ürün satın alma gibi konularda yeni kurallar gelebilir.

Kaldı ki araba almaktan söz ediyoruz. Üstelik Ferrari ya da Tesla gibi lüks araçlardan söz ediyoruz. Bu araçları Bitcoin gibi ne olduğu hala tam olarak anlaşılmayan bir para birimiyle almak bana çok mantıklı gelmiyor.   

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version