Bugün saat 14:30’da, ardından 14:53’te yapılan paylaşımların ardından Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Twitter hesabından saat 19:23’te yeni bir paylaşım daha yaptı. “Direksiyonunda biz varız!” sloganıyla paylaşılan videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

51 saniye uzunluğundaki video TOGG’un genel merkezinin bulunduğu Kocaeli’ndeki Bilişim Vadisi’nde başlıyor. Üzeri tamamen siyah branda ile örtülen yerli otomobilin akan trafikte herhangi bir sorun olmadan seyahat ettiği, hatta Osmangazi Köprüsü’nden polis eskort aracı eşliğinde geçtiği görülebiliyor. Hatta videonun bir kısmında aracın iç döşemeleri, eğlence ekranı ve hayalet göstergesi de gözüküyor.

Büyük gün yarın!

Takvim yaprakları 27 Aralık Cuma’yı gösterdiğinde TOGG, yerli ve millî otomobilin üzerindeki brandayı kaldıracak ve aracın tanıtımını gerçekleştirecek. Tüm iletişim mecralarında canlı yayınlanması beklenen etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılım göstermesi bekleniyor.

Yapılacak olan lansmanda aracın tüm teknik özelliklerinin kamuoyuyla paylaşılması da söz konusu olacak. Kullanılan batarya paketi, elektrikli motorun performansı, seri üretime ne zaman geçileceği gibi henüz muamma olan hususların netlik kazanması temennimiz. Keza vatandaşların en çok merak ettiği soruların başında elektrikli ve yerli otomobilin fiyatı geliyor.

Seri üretim 2022’de

Şuan için TOGG cephesinden resmî bir açıklama gelmiş değil ancak tahminler yerli otomobilin 2022 yılının sonlarına doğru seri üretime gireceği yönünde. Şuan için fabrikanın kurulacağı şehir bile belli değil. Veya belli ise de kamuoyu bunu bilmiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version