Bir süre önce Ford Otosan bünyesinde bulunan Türk mühendislerin Ecotorq motor türünü geliştirdikleri açıklanmıştı. Yerli imkanlar kullanılarak geliştirilen ilk yerli ağır vasıta motoru olan Ecotorq’un güçlü özellikleri dikkat çekmişti.

Ecotorq Çin’e Açılıyor!

Ford Otosan tarafından geliştirilen ve Ford araçlarında kullanılacak olan Ecotorq motorları ayrıca diğer ağır vasıta araç üreticilerine de gönderilecek olan bu motorların ilk olarak hangi araçta kullanılacağı belli oldu. Çinli Jiangling Motors Corporation (JMC) Limited Şirketi ile imzaladığı ortaklıkla birlikte JMC’nin araçlarında da Türk mühendislerin geliştirdiği Ecotorq motorlar kullanılacak. Ford Otosan’ın Çin’de görevlendirdiği Türk mühendislerin kontrolünde kullanılacak olan bu motorların seri üretime geçeceği tarih ise Ekim 2017 olarak açıklandı.

Jiangling Motors Corporation bünyesinde ayrı bir birim olan JMC Heavy Duty Vehicle Co. Limited ile imzalanan bu ortaklık ile birlikte 2013 yılından itibaren Ecotorq motorunun fikri mülkiyetinin sahibi olan Ford Otosan bu motorların JMC markalı araçlarda kullanılmasına izin vermiş olacak. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün: “Dünyanın en büyük kamyon pazarı Çin’de ve fikri mülkiyet haklarına sahip olduğumuz, Ecotorq motorlu JMC HT kamyonlar burada yollara çıkmaya hazırlanıyor. Nisan ayında Şanghay’da yapılan Autoshow fuarında JMC tarafından ‘hero – kahraman’ sıfatıyla tanıtılan ve dikkatleri üzerine çeken kamyonumuz, 2017 yılının son aylarında pazara sunuluyor olacak. Türkiye’de lisanslanan Ecotorq motorlarının ve mühendislerimizin emeğiyle üretilen kamyonlarımızın dünya çapındaki bu başarısı, Ford Otosan ve Türkiye otomotiv sektörü adına önemli bir dönüm noktasıdır. JMC ile gerçekleştirdiğimiz lisans anlaşması, Türkiye’de bu büyüklükte gerçekleştirilen ilk lisans anlaşması niteliğinde. Dolayısıyla Ecotorq motorlu kamyonlar, sürdürülebilir büyümemiz için stratejik bir ürün olarak önemini koruyor ve Ford Otosan’ın ağır ticari araç segmentinde dünyaya açılan kapısı rolünü üstleniyor. Bugün, Ford Otosan olarak Avrupa’daki en önemli ticari araç üreticisiyiz. Hem araç hem de motor konusunda tasarım ve mühendislik çalışmalarını gerçekleştiren Ford’un en büyük 3 Ar-Ge merkezinden biriyiz. Ford Otosan olarak, sadece Türkiye’ye değil, Avrupa ve Kuzey Amerika dahil potansiyel ihracat pazarlarının tamamına rekabetçi ürünler sunabilmek için tüm mühendislik gücüyle, ileri ve yeni teknolojiler üzerinde çalışıyoruz. Ford Otosan’ın global arenadaki yeri ve global mühendislik gücü ile Türkiye ekonomisine ve otomotiv sektörüne katma değer sağlamaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Yenigün’ün bu açıklamasıyla birlikte ilerleyen süreçte Ecotorq motorlarının diğer üreticiler tarafından da kullanılacağının ve Ecotorq’un diğer pazarlara da açılacağının sinyalini vermiş oldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version