Chevrolet‘in yeni çıkacak olan C8 Corvette modeli, günümüzün en çok beklenen spor otomobillerinin başını çekiyor. Bunun sebebi ise basit: Bu model Chevrolet’in uzun bir aradan sonra piyasaya süreceği arkadan motorlu bir araç olacak.

Ancak cebinde parası olanlar C8 Corvette‘in çıkışını beklemek zorunda değil. Çok çok nadir bulunan, eşine az rastlanan bir Corvette modeli de şimdilerde satışa sunulmuş durumda. Evet, “Mysterro” olarak da bilinen 1993 model Innotech Corvette‘den bahsediyoruz. Özel tasarım kaportanın altında ise C4 motor yatıyor.

Vaclav Kral tarafından tasarlandı

Innotech Corvette modelini Çekoslovakyalı ünlü otomobil tasarımcısı Vaclav Kral tarafından tasarlanmış. Kariyeri boyunca Porsche de dahil olmak üzere bir dizi otomobil şirketinin tasarım departmanlarında görev üstlenen Kral, C4 Corvette’e de imzasını atmış bulunuyor.

Başlarda butik bir spor otomobil olması planlanan Mysterro’dan toplamda 25 adet üretilmesi planlanıyordu. Ancak sebebi bilinmeyen bir şekilde 1993 yılında ilk kez üretilen Mysterro, aynı zamanda son üretilen model oldu.

300 beygirlik güce sahip

Arabada C4 Corvette’lede kullanılan 300 beygirlik 5.7 litrelik V8 motor yer alıyor. Motorun aracın arkasına konumlandırıldığını not düşmekte fayda var. Bunun dışında diğer yarış araçlarından da aşina olduğumuz metal bir kafesin içinde Chevy’nin süspansiyon, fren ve direksiyon aksamı bulunuyor.

İngiltere merkezli racecarsdirect.com sitesi üzerinde satışa çıkan aracın fiyatı 120 bin dolar olarak belirlendi. Toplamda sadece 120 kilometre yol yapan model sıfıra eş değer kondisyonda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version