Uber CEO’su Dara Khosrowshahi çalışanlara gönderdiği e-posta ile şirketin Koronavirüs salgını nedeniyle ikinci kez işten çıkarmaya gideceğini duyurdu. AR-GE ve yeni yatırımları askıya alan Uber bu süre boyunca asıl faaliyet alanı olan yolcu taşıma ve sipariş teslim etmeye odaklanacak.

Mayıs ayının başında Uber toplam 3 bin 700 kadar çalışanı işten çıkaracağını duyurmuştu. Buna ek olarak Uber, ikinci işten çıkarma dalgasında 3 bin kişiyle yollarını ayırmak zorunda kalacak. Aynı zamanda Uber’in asıl işiyle ilgili olmayan tüm yatırımlar durdurulacak.

Haberin ardından borsada işlem gören Uber hisseleri yüzde 8 artarak 35.27 dolara yükseldi.

Yıllık 1 milyar dolar hedefleniyor

Global pandemi ilan edilen Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen Uber, işten çıkarma kararlarıyla en büyük gider kalemlerinden olan personel maaşlarından tasarruf etmeyi amaçlıyor. Uygulanan bu ağır reçete sayesinde yıllık 1 milyar dolar kadar gelir elde edileceği öngörülüyor.

Sitemizi takip edenler mutlaka hatırlayacaktır: Uber şimdiye dek birçok farklı sektörde AR-GE faaliyetleri yürütüyordu. Sürücüsüz otomobil geliştiren, ağır yük taşımacılık ağı kurmaya çalışan firma ikinci bir vakte kadar bu alanlara yapılan yatırımları durdurma kararı aldı. An itibariyle yalnızca Uber ve Uber Eats uygulamalarına ağırlık verilecek.

GrubHub ile temas halinde

Öte yandan Uber yiyecek teslimat hizmeti Uber Eats’i geliştirmek için ABD menşeli GrubHub Inc ile temas halinde. Eğer iki şirket anlaşırsa GrubHub faaliyetlerine Uber Eats bünyesinde devam edebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version