Taksi çağırma uygulaması Uber bugüne dek hep tekerlekli sandalye ile seyahat etmek isteyen yolculara uygun araçlara, diğer araçlar kadar çok ev sahipliği yapmamasından ötürü eleştirilere konu oluyordu. Özellikle Türkiye’de engelli Uber kullanıcılarının kendilerine uygun bir araba çağırabilmesi hiç mümkün değil.

Yurtdışında ise bu hizmet sınırlı olarak sağlanıyor. Öyle ki engelli dostu bir araç çağıran kullanıcı en az 15-20 dakika boyunca beklemek zorunda kalabiliyor.

Üçüncü bir firmayla işbirliğine gidildi

Tepki çeken bu kötü duruma bir son vermek için düğmeye basan Uber, ABD’nin 30 eyaletinin yanı sıra Kanada’da da hizmet veren bir başka kuruluşla anlaşma yoluna gitti. Buna göre Uber, artık MV Transportation ile güçlerini birleştirerek tekerlekli sandalye dostu arabaları da ağına katmış oldu.

MV Transportation bünyesinde hizmet veren yüzden fazla engelli dostu araba, artık Uber müşterilerinin beğenisine sunulacak. An itibariyle ABD’de yaşayan herhangi bir tekerlekli sandalye kullanıcısı 15 dakikadan az bir süre içinde taksi çağırabilecek.

Sınırlı şehirde geçerli

Yalnız bahsi geçen bu hizmet şimdilik ABD’nin belli başlı şehirleriyle sınırlı. İlerleyen dönemde başka şehirlerde de aktif hale gelmesi söz konusu olan hizmetin geçerli olduğu şehirler şu şekilde: Boston, New York City, Chicago, Philadelphia, Washington, D.C. ve Kanada‘nın Toronto şehri.

Bu arada merak edenler için belirtelim: Engelli dostu araba çağırmak herhangi bir UberX çağrısıyla aynı oranda ücretlendirilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version