İspanya‘nın Barcelona şehrindeki özerk hükümet araba kiralama sektörüyle ilgili bir takım yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Bahsi geçen düzenlemelerdeki bazı satırlar doğrudan Uber gibi taksi çağırma hizmeti veren şirketleri hedef alıyor.

Hal böyle olunca Uber daha önce de sarı taksi esnafının yoğun tepkisi ve protesto eylemleri sonucu durdurduğu servislerini bir kez daha Katalonya‘nın başkentinde askıya almak zorunda kaldı.

Şirket sözcüsünden konuya ilişkin yapılan açıklamada “Katalon hükümeti tarafından onaylanan yeni kısıtlamalar Barcelona’da geleceğe yönelik yeni planlar yaparken bize UberX hizmetini sona erdirmekten başka bir şans bırakmadı. İspanyol şehirleriyle uzun vadeli ortaklıklar kurmaya kendimizi adamış durumdayız. Umarız ki Katalan hükümeti ve şehir konseyiyle herkes için adil bir düzenlemeyi hayata geçirme noktasında birlikte çalışabiliriz” dedi.

Yarından itibaren yürürlüğe giriyor

Yeni düzenleme yarından itibaren Katalonya genelinde yürürlüğe girecek. Buna göre bir yolcunun rezervasyon yapması ve araç tarafından alınması arasında en az 15 dakika geçme zorunluluğu şart koşulacak.

Bu, Uber’i doğrudan etkileyen ve işlerini baltayla kesecek bir şart. Düşünün, Uber aracını çağıran kişi hemen köşe başında olsa dahi şoför 15 dakika kuralı yüzünden yolcuyu taşımaya başlayamayacak. Kimse 5 dakika uzaklıktaki arabayı boş yere 15 dakika beklemek istemeyecek ve tercihini sarı taksilerden yana kullanacak.

Ayrıca Uber sürücüleri yolcusuz sokaklarda gezemeyecek, yolcu taşımadıkları esnada garaj gibi bir yerde beklemek zorunda kalacaklar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version