Geçtiğimiz gün yabancı basın kaynaklarında ortaya çıkan bir habere göre Uber, ABD ve Avrupa‘da aktif olarak kullanılan bisiklet ve scooter paylaşım pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor olabilir.

Axios isimli sitenin paylaştığı bilgiler Uber‘in bu pazarın en büyük oyuncularından Motivate‘i satın alabileceğine işaret ediyor. Bilindiği üzere Motivate, CitiBike ve Ford‘un GoBike isimli girişimlerinin de arkasındaki itici güç.

Lyft de aynı pazara ilgi gösteriyor

Uber‘in taksi çağırma uygulaması olmakla yetinmeyip otonom sürüş teknolojileriyle alakalı AR-GE faaliyetlerine devam ettiği bu sayfaları takip eden herkesin malumu. Ancak Uber’in son olarak scooter paylaşım sektörüne giriş yapmasından daha da ilginç olanı, rakip uygulama Lyft‘in de benzer bir girişiminin oluşu.

Haziran ayının başında ortaya çıkan bir haberde Lyft’in Motivate‘i satın almak üzere harekete geçtiği ve 250 milyon dolar gibi bir ücret karşılığında şirketi bünyesine katacağı öne sürülmüştü. Şimdilerde ise Uber’in de aynı firmaya ilgi gösterdiği haberleri paylaşılıyor. Bu haberlerden hangisinin doğru çıkacağını zaman gösterecek.

Uber, Motivate’e ne teklif edecek?

An itibariyle Uber’in Motivate’e ne kadarlık ücret teklif edeceği henüz bilinmiyor. Ancak Lyft’in de aynı firmaya ilgi gösterdiği haberlerini gerçek kabul edersek, rakibinin gerisinde kalmamak için kesenin ağzını açmak zorunda kalacağı muhakkak.

Bu arada Uber son olarak ABD’nin San Fransisco şehrinde bisiklet paylaşım sistemi kurma izni alan Jump isimli firmayı bünyesine katmasıyla gündeme gelmişti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version