Dünyanın birçok ülkesinin başkent ve büyük şehirlerinde aktif olarak kullanılan taksi çağırma uygulaması Uber, geçtiğimiz aylarda Güneydoğu Asya pazarından çekilerek operasyonlarını Grab isimli rakip firmaya devretme kararı almasıyla haber sitelerinin gündemine gelmişti.

Ancak şimdilerde Uber’in Ortadoğu bölgesindeki en büyük rakibini satın almak üzere çalışmalara başladığı raporlandı. Buna göre Uber, Dubai merkezli Careem uygulamasını 2 ila 2,5 milyar dolar gibi bir ücret karşılığında bünyesine katmak istiyor.

İki şirket görüşmelere başladı bile

Bloomberg‘de yer alan ve sektörden ismi mahfuz kişilere dayandırılan haberde Uber ve Careem‘in potansiyel bir satın alma kararı için görüşmelere başladığı bilgisi verildi. Şu aşamada herhangi bir anlaşmaya varılmış değil, ancak ilerleyen süreçte fiyatta anlaşılması durumunda “Uber, Careem’i satın aldı” haberlerini okuyabiliriz.

Buna göre Uber ve Careem şirketleri ilk kez görüşmeye Temmuz ayında başladılar. Ortadoğu pazarında rekabet etmenin her iki şirket için giderek maliyetli olmaya başlaması, şirketleri güçlerini birleştirmeye itmiş gibi gözüküyor.

Careem birçok pazarda hizmet veriyor

Ortadoğu bölgesindeki birçok ülkede hizmet vermeyi sürdüren Careem, Uber’in gerçek bir rakibi. Ancak eğer ikili anlaşmaya varırsa Careem faaliyetlerine son verecek ve Uber bölgenin en büyük hizmet sağlayıcısı olacak. 

Uber ve Careem şirketleri bu haberle alakalı herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı. Bu arada Careem, Türkiye’de de aktif kullanılırken Uber’in yasaklanmasının ardından faaliyetlerini sadece sarı taksilerle sınırlamıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version