Taksi çağırma uygulaması Uber, Dubai menşeli rakip firma Careem’i 2020’nin ilk çeyreğinde 3.1 milyar dolar karşılığında bünyesine katacağını doğruladı. Bu satın alma Ortadoğu sınırları içerisinde gerçekleştirilen en büyük teknoloji transferi olarak kayıtlara geçecek.

Careem hizmet vermeye devam edecek

3.1 milyar dolarlık satın almanın 1.7 milyar doları dönüştürülebilir borç, geri kalan 1.4 milyar doları ise nakit olarak Careem’e ödenecek.

Satın alma işleminin tamamlanmasının ardından Careem faaliyetlerini sonlandırmayacak, yalnızca Uber’e ait bir marka olarak yolcu taşımayı her zamanki gibi sürdürecek. Şirketin başında yine Careem’in kurucu ortakları olan Mudassir Sheikha ve Magnus Olsson bulunacak.

Fas, Pakistan, Mısır, Ürdün, Pakistan, Suudi Arabistan ve BAE başta olmak üzere Careem’in Ortadoğu bölgesindeki tüm taşımacılık, teslimat ve ödeme ile alakalı bilgi birikimi Uber’in sahipliğine geçecek.

Ortadoğu pazarında hızlı büyüyecek

Konuya ilişkin Uber cephesinden yapılan açıklamada bahsi geçen satın alma kararının bölgenin bugüne dek bir türlü gereken değeri görmeyen dijital ekonomi tarafındaki büyüme potansiyelini tekrar açığa çıkaracağı belirtildi. Keza Uber’in işlerini daha da büyütmek ve Ortadoğu pazarındaki fırsatlardan daha çok yararlanmak için Careem’i satın alma yoluna gittiği çok açık.

Careem’in marka bilinirliğinin yüksek olmasından ötürü Uber, Careem’in fişini çekmeyecek. Bunun yerine Uber’den üç, Careem’den ise iki kişi seçilerek ayrı bir yönetim kurulu oluşturulacak. Şirketin geleceğine yön verecek kararlar bu ekip tarafından alınacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version