İngiltere’nin Londra ve ABD’nin New York şehrinde Uber’e kayıtlı olarak çalışan taksi sürücüleri şirketin her geçen gün büyümesine rağmen çalışma şartlarının giderek kötülşmesinden ötürü bugün greve gitti.

Aslına bakılırsa dünyanın dört bir tarafındaki yasa koyucular ve sürücüler uzun süredir Uber Technologies‘in çalışma yöntemini eleştiriyor.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü halka yeniden arz edilen Uber’in 90 milyar dolar değerleme alması ise sürücülerin sabrını taşıran son damla oldu. Uber’in kasasının her geçen gün parayla dolup taşmasına rağmen sürücülerin çok daha az para kazanıyor olması, grevin asıl sebebi.

#UberShutDown

İngiltere’deki işçi birlikleri ve sendikalar sosyal medyayı da kullanarak Uber’in hem sürücüler, hem de yolcular tarafından kullanılmamasını amaçlıyor. Bunun için #UberShutDown etiketi altında yüzlerce paylaşım yapıldı. Bu sabah saatlerinde Uber’i kullanmak isteyen Londralılar, ulaşım ücretlerinin yoğun saat olduğundan ötürü yüksek tarifeden fiyatlandırılacağı bilgisiyle karşılaştılar.

Bu arada muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn de “Bugün İngiltere’de ve dünyanın geri kalanında greve giden işçilerle dayanışma içinde olun” çağrısında bulundu.

Toplu olarak uygulamadan çıkış yaptılar

Sabah saat 7’den akşam 16’ya kadar sürücüler Uber uygulamasından çıkış yaparak hiçbir şekilde çağrı kabul etmediler. Şoförlere New York, Chicago, Los Angeles, San Francisco ve diğer birçok büyük şehirden meslektaşları da eşlik etti.

Bu arada Uber’in dünya çapında 3 milyondan fazla kayıtlı sürücüye sahip olduğu belirtiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version