Eğer araba kullanmayı sevmiyorsanız veya o an kullanmak istemiyorsanız, bir yerden diğerine ulaşmak için değerlendirebileceğiniz çeşitli alternatifler mevcut. Otobüs veya metro gibi toplu ulaşım araçlarını kullanmak veya taksi çağırmak bunların başında geliyor.

Ancak görünüşe göre Uber ve Lyft gibi uygulamalar sıradan taksilere kıyasla müşterilerin gözünde çok daha makul ve cazip bir seçenek. Hal böyle olunca bu servislere olan ilginin son yıllarda artması şaşırtıcı sayılmaz.

Pew Araştırma isimli şirket tarafından gerçekleştirilen ve sonuçları Engadget’te yayınlanan yeni bir araştırma sıradan taksilerin aksine Uber, Lyft, Grab ve Didi Chuxing gibi uygulamalara olan ilginin ABD genelinde 3 yıl içinde ikiye katlandığını ortaya çıkardı.

Sadece üç yılda gelen büyük değişim

En son 2015 yılında yapılan bir ankette yetişkin katılımcıların yüzde 15‘i bu tür bir uygulamayı kullandığını ifade etmişti. Ancak 2018’de gerçekleştirilen ankette aynı yetişkinlerin oranı yüzde 36‘ya kadar yükseldi.

Bu, aradan geçen 3 yıllık süre zarfında uygulama üzerinden bulunduğu konuma taksi çağırma hizmeti alan kullanıcı sayısının ikiye katlandığını gösteriyor.

Gençler yaşlılardan daha çok kullanıyor

Uber ve aynı işlevi gören benzeri servisler özellikle genç yetişkinler arasında da hayli popüler. Yaş aralığı 18 ila 29 arasında değişen katılımcıların yüzde 51’i bu uygulamalardan faydalandıklarını belirtirken, yaşı 50 ve üzeri olan kişilerde bu rakam yüzde 24’e kadar geriliyor.

Pek de şaşırtıcı olmayan bir sonuç bu doğrusu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version