Uçan taksi geliştirdiğine dair haberlerle ara ara gündeme gelmeye devam eden Uber henüz gökyüzüne yükselebilmiş değil, ancak tıpkı bir havayolu şirketi gibi sık seyahat eden yolcularını ödüllendirmek için sadakat programı hazırlamış bulunuyor.

ABD genelindeki 9 şehirde aktif hale gelecek olan bu plan kapsamında sık sık Uber kullanan müşteriler daha ucuz kilometre başına ücretle, daha iyi müşteri temsilcisi hizmetiyle ve havalimanlarında öncelikli seyahat hakkıyla ödüllendirilecekler.

Taksi çağırma uygulamasının aktif hale getirdiği bu hizmetle amaçlanan, 2019 yılında gerçekleştirilmesi beklenen halka arz ve talep toplama sürecinin daha hareketli geçmesi. Yani daha çok yatırımcıları etkilemek için yapılan bir hareket söz konusu.

Katılım tamamen ücretsiz

Uber’in bahsi geçen yeni ödüllendirme ve sadakat programına katılım tamamen bedava. Geçtiğimiz aylarda sürücüler için başlatılan programla benzer şekilde yolcular da Uber Rewards (Ödüller) programında dört ana kategoriye dahil edilecekler: Mavi, Altın, Platin ve Elmas. 

Sürücüler Uber’in çeşitli hizmetlerini kullanırken harcadıkları her bir dolar için ödüllendirilecekler. Mesela Uber Pool ve Uber Eats siparişleri için birer puan kazanılacak. , UberXL, Select ve tekerlekli sandalyeli yolcular için Uber taleplerinde de iki puan hesaba tanımlanacak. Üç puan kazanmak isteyenlerin Uber Black ve Black SUV çağırmaları gerekecek.

Şuan için geliştirme ve pilot sürecinde olan ödüllendirme programının yakın gelecekte Türkiye başta olmak üzere diğer bölgelerde de aktif hale gelmesi bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version