Taksi çağırma uygulamalarının kısıtlanmasını öngören bir yasa tasarısının onaylanarak meclisten geçmesinin ardından Uber, Yunanistan genelindeki tüm faaliyetlerini askıya alma kararı aldığını duyurdu.

Türkiye’nin yanı sıra diğer birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Yunanistan’da da taksicilerden Uber’e karşı ciddi bir hoşnutsuzluk söz konusuydu. Taksiciler Uber’i “İşimizi elimizden alıyor” diyerek politikacılara şikayet edince şirket ülkede kepenk kapatmak zorunda kaldı.

Uber yasa dışı konumuna geldi

Bilindiği üzere Uber, taksicilik faaliyetlerine “Turizm taşıma belgesi” alarak devam ediyor. Yunanistan’da meclisten geçen kanun ise her yolculuğun filo partnerinin genel merkezinden veya park alanından başlaması gerektiğini öngörüyor. Uber’i kullanan şoförlerin sürekli olarak akan trafikte seyrettiğini hesaba katarsak, dev şirket bu beklentiyi karşılayamadığı için yasa dışı pozisyonuna düştü.

Artık Yunanistan’da Uber ve Careem gibi tüm taksi çağırma uygulamalarının ve bu platformları kullanan yolcuların dijital kayıtları tutulacak. UberX şoförlerinin turizm acenteleri veya araç kiralama şirketleri gibi firmalar tarafından istihdam edilmesi şartı da koşuldu. Ayrıca yeni kurallara göre şoförlerin kullandığı araçlar en fazla 7 yaşında olabilecek.

Yunanistanlı Beat de karardan etkilenecek

Bilindiği üzere Yunanistan’da Uber’in yanı sıra yerli araç paylaşım uygulaması Beat de varlığını sürdürüyor ve yeni yasa tasarısından etkileniyor. Yeni kanun onaylanmadan önce Beat’te 22 yaşına kadar tüm araçlar hizmet verebiliyordu. Artık bu yaş sınırı 7’ye çekildi ve Beat’in işi daha da zorlaştırılmış oldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version