Üretim bandından en son inen yedinci nesil Corvette, siyah bir Z06, ABD’nin önde gelen müzayede evlerinden Barrett-Jackson‘ın Connecticut eyaletinde düzenleyeceği açık arttırma etkinliğinde satışa sunulacak. 28 Haziran tarihinde gerçekleşecek olan müzayede sonucunda elde edilen gelir, Stephen Siller Tunnel to Towers isimli yardım derneğine bağışlanacak.

Bu dernek felç geçirerek yatalak hale gelen kamu memurları için mortgage planı olmadan ev inşa ediyor. Aynı zamanda görev esnasında hayatını kaybeden ilk yardım memurlarının ev kredilerini ödemelerine de yardım etmesiyle biliniyor.

General Motors CEO’su Mary Barra bu hayır etkinliğini duyururken “İkonik Corvette modelinin satışı, yardım derneğinin iyi işler yapmaya devam etmesini sağlayacak. Biz de yeni nesil Corvette modelini 18 Temmuz’da tanıtmış olacağız” ifadelerini kullandı. Aslında bu açıklama C8 Corvette‘in yolda olduğunun da resmen teyidi anlamına geliyor.

C7’nin üretimi yakın tarihte sonlanıyor

Bundan önce C7 Corvette‘in 2019’un Ağustos ayına kadar üretilmeye devam edileceği söylentileri gündeme gelmişti. Konuya netlik kazandırmak için Chevrolet’in basın sözcüsüyle iletişime geçen Motor1 muhabirine Kevin M. Kelly tarafından verilen cevapta “Üretimin zamanlamasıyla ilgili detayları şuan için paylaşamıyoruz” denildi.

Fakat C7 modelinin Haziran ayında açık arttırmaya çıkacak olması, seri üretimin sonlanacağı tarihe ilişkin önemli bir ipucu aslında.

Okumuş olduğunuz haberde kullanılan kamuflajlı araç fotoğrafları da 18 Temmuz tarihinde resmen tanıtılacak olan yeni Corvette’ye ait.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version