İngiliz otomobil markası Mini’nin üç nesilin ardından üstü açılır modelini 2024 yılında üretimden kaldıracağı ortaya çıktı. Bunun sebebi üstü açılır (Convertible) model pazarının her geçen gün daralıyor olması. Dahası üstü açık Mini, markanın en yavaş satılan modellerinden biri. Hal böyle olunca verimliliği arttırmak için üretime son verme kararı alınmış olsa gerek.

Fotoğraflarını gördüğünüz son nesil Convertible modelinin üretimi 2024’ün Şubat ayında sona erecek. Automotive News’in ismi mahfuz tedarikçi kaynaklardan aldığı bilgilere göre arabanın yeni versiyonu da geliştirilmeyecek. Ancak Mini henüz bu haberleri teyit etmiş değil.

Bu arada satışların ne kadar kötü gittiğine dair fikir vermesi açısından geçtiğimiz 2019 yılında Mini’nin ABD’de yalnızca 4 bin 31 adet üstü açılır araba sattığı bilgisini paylaşalım. 2018’e kıyasla bu yüzde 25’lik bir düşüş anlamına geliyor. 2016 yılı verilerine göre ise geçen sene yüzde 14’lük düşüşle tüm dünyada 30 bin 426 adet üstü açılır Mini satışı gerçekleşmiş.

BMW sahipliğindeki Mini markasının elektrikli üstü açılır bir model geliştirmesi beklentisi vardı, ancak görünene göre böyle bir şey olmayacak. Çünkü Mini’nin an itibariyle uğraşması gereken çok daha ciddi sorunları var.

2019 yılında tüm dünyada satışları yüzde 4.1 oranında düşen markanın kataloğundaki arabalar, crossover ve SUV modellerinin gerisinde kalıyor. BMW’nin X1 ve X3 SUV modellerinin çok satmasına rağmen aynı şeyi Mini’ler için söyleyebilmek mümkün değil ne yazık ki.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version