Dünyanın önde gelen iki büyük otomobil üreticisi son derece karmaşık, ancak o kadar da başarılı sayılamayacak bir hackleme girişiminin kurbanı oldular. Bayerricscher Rundfunk radyosunun elde ettiği bilgilere göre kendilerine OceanLotus adını veren ve Vietnam menşeli oldukları iddia edilen bir hacker grubu, BMW ve Hyundai‘nin bilgisayarlarına girerek ticari sırlarına uzaktan erişim sağlamayı başardı.

Yine iddialara göre BMW, hackerların saldırısını erkenden fark etti ancak kendilerini engellemeden önce grup hakkında bilgi sahibi olabilmek için “aylar” boyunca sistemde gezinebilmelerine müsaade etti.

Herhangi bir veri sızdırılmadı

İsmi gizli tutulan bir güvenlik uzmanına göre böylelikle BMW’den dışarıya hassas herhangi bir bilgi sızdırılmadı. Keza BMW’nin merkezi Münih‘te bulunan veri merkezine de herhangi bir izinsiz müdahale tespit edilemedi.

Bu konuya ilişkin BMW sözcüsü herhangi bir açıklama yapmadı, ancak bu tür kötü niyetli saldırıları engellemek için gerekli teknik ve idari süreçleri yürüttüklerini söylemekle yetindi. Keza bir diğer mağdur olan Hyundai cephesi de şimdiye dek sessizliğini korudu.

OceanLotus grubu kimdir?

Her nasılsa BMW ve Hyundai, saldırganların kimliğini kolayca belirlemişe benziyor. OceanLotus adıyla bilinen ancak APT32 veya Cobalt Kitty rumuzlarını da kullanan hacker grubu 2014 yılından bu yana faaliyet gösteriyor ve Vietnam hükümeti tarafından desteklendiklerine inanılıyor.

Daha önce de Toyota ve Lexus gibi markalara saldırı düzenleyen bu grubun Vietnam’la ilişkilendirilmesinin sebebi, ülkenin kendi yerli otomobilini geliştirmesi ve ana tedarikçi olarak BMW’yi seçmiş olması. Hacker grubunun elde edeceği hassas veri ve ticari sırlarla yerli markanın rakiplerini hızla geçmesi amaçlanıyor olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version