Volkswagen, bir kaç gündür ne yapacağını şaşırdı. Önce markanın isminin değişeceği ve ABD genelinde yeni bir kimlik kazanacağı söylendi. Basın bildirisinin sızdığı ve sonrasında ise markanın yeni adının gözüktüğü iddia edildi. Fakat bunun bir 1 Nisan şakası olduğu da iddia edilmişti. Marka ise bu dalgalanma sonucunda hisselerinde değer kaybetti. Şaka maka derken şimdi ise Voltswattsen adı ortaya çıktı.

Bu sefer yeni bir isimden çok yeni bir oluşum için detaylar ortaya çıkmış durumda. Buna göre alt bir marka göreceğiz. Alt marka ise sadece ABD genelinde geçerli olmayacak. Tüm bölgeler için geçerli olacak.

Voltswattsen İsmiyle Elektrikli Otomobiller Tek Çatı Altında

Elde edilen bilgilere göre marka için bir güncelleme durumu söz konusu. Tüm bu şaka olaylarından sonra muhtemelen geri adım atılmak istenmedi. Bu kez yeni ismin elektrikli otomobiller için kullanılacağı söyleniyor.

Elektrikli otomobiller için geçerli olacak bir alt marka gibi de düşünülebilir. Sadece marka adı da değil, elektrikli otomobillerin isimlendirmelerinde de bir değişim bekleniyor.

Buna göre artık ID serisi görmeyeceğiz. ID.3 ya da ID.4 olarak isimlendirilecek olan araçlar, AMP olarak değişecek. ID.3 yerine AMP.3, ID.4 yerine de AMP.4 araçlarını göreceğiz gibi duruyor.

Bu isimlendirme de diğer seriler için de geçerli olacak. Yani ID.6 geldiği zaman da AMP.6 olarak isimlendirme yapılacak. Sonradan yapılacak olan seri değişikliklerinde de nasıl bir yol izleneceğini göreceğiz.

Sonuçta sadece ID modelleriyle sınırlı kalınmayacağı biliniyor. Bunların yanında ek modeller ve tamamen elektrikli dönüşüm bekleniyor. Şakaydı falan filan derken, Volkswagen değişim hazırlıklarına başladı gibi gözüküyor.

Bundan sonra markadan gelecek olan resmi açıklamaları görmek gerekiyor. Ciddi ve resmi açıklamalar gelecek durumunu ortaya çıkaracak. Şu an hala her şey net değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version