Volkswagen AG grubundan geçtiğimiz gün yapılan açıklamada dünyanın en büyük otomobil pazarı olarak gösterilen Çin’de Jetta markasıyla giriş seviyesi araç satışına başlanacağı belirtildi.

Buna göre 2019 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren ilk kez araba satın alacak kişilere hitap eden Jetta markası, ucuz modelleriyle pastadan pay kapmaya çalışacak.

Ocak ayında ülkenin en büyük otomotiv sektörü birliği tarafından açıklanan rakamlar Çin genelinde sıfır araba satışlarının uzun bir aradan sonra düşüş gösterdiğine işaret ediyordu. Volkswagen’in normalde bir model ismi olan Jetta’yı markaya dönüştürmesiyle bu gidişatın terse dönmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Jetta için uygun görülen logo ise yukarıdaki gibi. 

Çin otomotiv pazarının üçte biri Volkswagen’in elinde. Ancak bu kısımda daha çok lüks segmente hitap eden arabalar tutuluyor. Şirketin şimdiki niyeti ucuz araba satın almak isteyenlere de hitap edebilmek.

Yapılan pazar araştırmaları giriş seviyesi segmentteki araçlarla ilgilenen müşterilerin yüzde 80’inin ilk kez araba sahibi olacak kişilerden oluştuğunu gösteriyor. Bu sebeple Volkswagen de Jetta markasını oluşturma kararı almış.

FAW ile işbirliği meyvesini verecek

Bu arada Volkswagen, Çinli üretici FAW ile beraber kurduğu FAW Volkswagen isimli şirket tarafından Jetta markası altında bir limuzin ve iki yeni SUV modelini satışa sunmak için düğmeye bastı.

Ülke çapındaki yetkili satış noktalarının yanı sıra AVM’lerde hizmet verecek mobil satış istasyonlarından da Jetta modellerini satın alabilmek mümkün olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version