Ülkemizde de 8.nesil olarak satışları başlayan Volkswagen Golf, şu sıralar performans serisinin başardıkları ile gündemde. Performans serisi olarak bahsettiğimiz model Volkswagen Golf R versiyonundan başkası değil.

Kendi serisinin en güçlü aracı olarak lanse edilen model, bu iddiasını ortaya koyacak bir videoyla ise tekrar gündeme geldi. Bu kez araç Automann TV tarafından teste alındı ve hız rekoru kırıldı. Kendi serisi için hız rekoru kıran model rakiplerine de adeta göz kırpmış oldu.

Volkswagen Golf R 289 km/s Hıza Ulaştı

Aracın maksimum hız değerini ölçmek isteyen test ekibi, Almanya’da hız sınırı olmayan otobanlarda aracı deniyor.

Performans paketine sahip olan ve hız limitlerinin kaldırıldığı seri olarak gösterilen Volkswagen Golf R modeli ile yapılan testlerde, 289 km/s hıza kadar ulaşılmış durumda.

Tabii ki burada bazı elektronik sınırlamaların da kaldırılması sağlanmış. Zaten ancak bu şekilde araç limitlerine ulaştırılmış durumda. Modelin 0-100 km arasındaki hızlanma süresine gelince, bu sürenin de 4.51 saniye gibi iddialı bir değer olduğunu görüyoruz.

Tabii ki bu değerlere ulaşılmasını sağlayan aracın güçlü motoru. Serinin içerisinde 320 beygir gücü olan 2.0 litrelik bir performans motoru var. 420 Nm torklu bu motor, turbo destekli ve 4 silindir olan bir motor.

Zaten test sonuçlarından da aracın ne kadar performanslı bir araç olduğunu tam olarak anlayabiliyoruz. Çok fazla söze gerek yok. Performansı görmeniz için videoyu da ekliyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version