Volkswagen’ın sevilen modellerinden olan Golf’e yeni eklenen 1.5 motor hacmine sahip modelinin yurt dışı fiyat etiketi açıklandı. Volkswagen’ın daha önce Passat ve CC modellerine sunduğu 1.5 motor seçeneğine Golf modeli de sahip oluyor.

Volkswagen’ın kasım ayında tanıtımını gerçekleştirdiği ve ülkemize de üç farklı motor seçeneğiyle gelen 2017 model Volkswagen Golf’ün en dikkat çekici yanlarından birisi de yenilenen güçlü motoruydu. Türkiye’de 1.0, 1.4 Benzin ve 1.6 litrelik Dizel motor seçenekleriyle tüketicilerle buluşan 2017 model Volkswagen Golf’lere 1.5 litre Benzinli motor seçeneği de eklendi. Güç anlamında 128 beygir güç ve 200 nm tork’luk bir güç üretene 1.5 motoru düşük seviyeli karbon salınımıyla da doğaya ve insanlara nefes aldırıyor. Volkswagen’ın 1.5 litrelik benzinli modeli için yayınladığı karbon salınım değeri ise kilometre başında 104 gram olarak açıklandı.

Ülkemizde olduğu gibi Avrupa ülkelerinde de ilk olarak 1.0, 1.4 litre benzinli ve 1.6 litre dizel motor seçenekleriyle satışa sunulan Golf sonunda 1.5 litre benzinli motor seçeneğiyle de satışa sunulmaya hazırlanıyor.

Yeni motor seçeneğine sahip olan Golf’ün motorla ilgili bilgilerini güncelleyen Volkswagen yeni motor seçeneğinin hangi donanım seçenekleri sunacağını da açıkladı. Volkswagen tarafından açıklanan bilgilere göre 1.5 litre benzinli motora sahip yeni Golf’te kullanıcılar maksimum 210 km/s hıza çıkabilecekler. Paylaşılan verile göre ayrıca 1.5 litre benzinli Golf 100 kilometre de ortalama olarak4.8 litre ise 5 litre arasında değişen tüketim değerine sahip olacak.

Volkswagen’ın ilk olarak Passat ve CC modellerine getirdiği “Coasting Function” özelliğinin 1.5 benzinli motor seçeneğine sahip olan Golf’e de geldiği görülüyor. Volswagen’ın yakıt tasarrufu için geliştirdiği bu özellik sayesinde araç saatte 130 kilometreye kadar çıktığında gaz pedalının temasının kesilmesinin ardından debriyajın da otomatik devre dışı kalması sağlanıyor. Bu özellikle birlikte araç kendi kinetik enerjisini kullanıyor. Bu özellikle birlikte hiç yakıt tüketimi olmadan belli bir mesafe için yakıt tüketimsiz bir araç sürüşü gerçekleşiyor.

Volkswagen’ın açıklamalarına göre yeni 1.5 litrelik benzinli motor seçeneğine sahip Golf modeli Comfortline ve Highline donanım paket seçenekleriyle tüketicilere sunulacak. Avrupada 1.5 litre benzinli motor seçeneğine sahip Golf için 23.725 euro’luk bir fiyat etiketi bulunurken Golf Variant ise bu fiyat etiketi 25.775 Euro olarak belirlenmiş durumda.

Yeni Golf’ün Türkiye başlangıç fiyatının ise 100.000 TL ile 105.000 TL arasında değişmesi bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version