Volkswagen Grubu’nun kompakt üçlüsü sportif Seat Leon, mantıklı Skoda Octavia ve kompakt sınıfın sembolü VW Golf de 2019’da yenilenecek. Volkswagen Grubu’nun 2019 kompakt sınıf yenilikleri’ne göz atalım.

Volkswagen Grubu’nun 2019 Kompakt Sınıf Yenilikleri Neler?

Kısa bir süre önce tanıtılan 150 HP gücündeki 1,5 lt’lik 4 silindirli benzinli motorun altında 3 silindirli benzinli motorların sayısı artarken doğalgazlı versiyonlar da çeşitlenecek.

Dokunmatik ekranlar ve sesli komut sistemi giderek daha fazla fonksiyona erişim sunarken asistan sistemlerin sayısında da artış yaşanacak.

Emergency Assist sistemi sürüş esnasında sürücünün tepkisiz kalması halinde önce uyarıda bulunacak ve tepkisizliğin sürmesi halinde şerit değiştirme yardımcısı Side Assist ile koordine çalışarak otomobili sağ şeride çekerek durur hale getirecek.

Güncel Golf’te sunulan elektrikli versiyon e-Golf bir sonraki nesilde üretilmezken yerini markanın elektrikli otomobil alt markası I.D. alacak. Yakın gelecekte işte bunlarla karşılaşacağız.

Dikkat Çekenler

Seat Leon; keskin arka tasarımda üç boyutlu bagaj kapağı dikkat çekerken süspansiyon ayarlarında dinamizm ön planda olacak. Dört egzoz çıkışı en sportif versiyon olan Cupra’ya özel.

Skoda Octavia; gazsız olmaz! CNG motorlu versiyonların artması emisyon değerlerinin düşürülmesine katkıda bulunurken bunun yanında bazı pazarlarda CNG, motorine alternatif bir yakıt.

VW Golf; Güncel e-Golf’ün (menzil 300 km) yerini I.D. alacak. Yüzde 100 elektrikli kompakt VW 2020’de satışa sunulacak.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version