Volkswagen ID.5 Coupe SUV modeli, markanın çok umut bağladığı konsept araçlardan biri olarak tanıtılmıştı. İlk etapta sadece konsept aşamasında bir seri olarak duyurulan yeni aracın, yavaş yavaş satış politikaları da netleşmeye başladı.

Hala geliştirme aşamasında olan yeni araç için paylaşılan son satış bilgisi ise markanın hedef pazar seçimi yaptığını gösteriyor. Bu kez şaşırtıcı bir şekilde satışların sadece iç pazarla sınırlı kalacağı söylendi.

Volkswagen ID.5 Coupe Sadece Avrupa’da Satılacak

İlk başta sadece Automobilwoche tarafından bir iddia olarak ortaya atılan pazar seçimini VW e-mobilite patronu konumunda olan Thomas Ulbrich tarafından da doğrulandı. Buna göre Volkswagen ID.5 Coupe serisi sadece Avrupa pazarında satışa çıkacak bir araç olacak.

Tamamen elektrikli olacak olan yeni seri Volkswagen ID.4 modelinin devamı, güncellenmiş bir versiyonu olacak ama sadece Avrupa pazarında sınırlı kalınacak. Avrupa pazarının dışında ABD ve diğer tüm pazarlarda ise aracın eski versiyonu ile idare etmek gerekecek.

Şimdi Avrupa pazarından kastın ne olduğu konusunda da bilgiler var. Buna göre marka ilk olarak kendi ülkesinde satışlar yapacak. Sonrasında yakın Avrupa ülkelerinde satış yapılacak ve bununla da sınırlı kalınacak.

ID4 modeli ise tüm dünya genelinde satışa sunulacak. Başta ABD pazarının hedeflendiği bu modelin, ülkemizde yer alıp almayacağı ise bilinmiyor. Hoş ID3 modeli bile henüz resmi olarak ülkemize gelmiş değil.

Bu da son iki seri için umutlarımızı biraz söndürmüş durumda. Tamamen elektrikli aracın pazar payını arttırmak için daha da yaygınlaşması gerektiği kesin ama markanın bunun için izleyeceği yolun nasıl olacağı hala kesin değil. ID 5 modelini biliyoruz. Peki ya ID 4 modeli ne kadar geniş bir pazarda satılacak?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version