ABD’nin Chicago şehrinde düzenlenen otomobil fuarına katılan Volkswagen Kuzey Amerika CEO’su Hinrich Woebcken, Jetta GLI modelinin onaylandığını resmen açıkladı. Aynı zamanda Volkswagen CC’nin yerine piyasaya sürülen yeni Arteon’un Kuzey Amerika bölgesine özel tasarlanan versiyonu da fuarda görücüye çıktı.

Woebcken, GLI paketinin çokça talep edildiğini belirtirken “Jetta’ya çok yakışacağını ümit ediyoruz” değerlendirmesinde de bulundu.

GLI ile neler değişecek?

ABD’de satılan standart Jetta modellerinde 1.4 litrelik turboşarjlı TSI motor kullanılıyor. Bu motor tam 147 beygir gücünde ve sekiz ileri otomatik şanzımana sahip.

Yeni üretilmesi planlanan Volkswagen Jetta GLI ile Almanlar, araçta 2.0 litrelik turboşarjlı ve 4 silindirli bir motora yer verecek. Bu, Golf GTI’de kullanılan motorla hemen hemen aynı. GLI modelinde otomatik şanzımanın yanı sıra sekiz ileri manuel vites seçeneği de potansiyel alıcıların beğenisine sunulabilir.

Daha çok performans odaklı bir sürüş deneyimi yaşamak isteyenleri hedefleyen Volkswagen, Jetta GLI’nin yanı sıra Jetta R modelini de geliştirme çalışmalarına başlayabilir. Her ne kadar şu aşamada doğrulanmamış bilgi olsa da, bu da bir seçenek olarak masanın üzerinde duruyor.

Yeni Jetta, Meksika’da üretiliyor

Geçtiğimiz ay Detroit’te düzenlenen fuarda ilk kez tanıtılan 2019 model Jetta, Volkswagen’in çok satan sedan modelinin yedinci jenerasyonuna dahildi. MQB platformu üzerine inşa edilen ve Meksika’nın Puebla şehrindeki fabrikalarda üretilen model ABD’de hatırı sayılır miktarda satış rakamlarına ulaşmayı başardı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version