Önde gelen otomobil üreticilerinden Volkswagen, Kanada’nın çevreyi korumak için hayata geçirdiği emisyon sınırlaması kurallarına aykırı olan 128 bin aracı ülkeye soktuğu için suçlu bulundu.

Kanada Çevreyi Koruma Eylem Planı kapsamındaki listelenen kuralların 60’ını ihlal ettiği tespit edilen Volkswagen modellerinin emisyon standartlarını karşılamaktan çok uzak olduğu öğrenildiği. Kanada Çevre ve İklim Değişikliği isimli devlet kuruluşu tarafından yapılan VW’ye yöneltilen suçlamalar bununla da sınırlı kalmadı. Buna göre hükümet kurumlarına yanlış ve eksik bilgi verilmesi durumu söz konusu.

Tamamen bilinçli olarak yapılmış

Yani Volkswagen bilerek ve isteyerek, çevreye daha fazla zararlı gaz salınımı yapan araçları Kanada’ya ihraç etmek istemiş. Fakat şimdilerde 13 Aralık’ta düzenlenecek olan mahkeme için şirket yetkililerinin Ontario şehrindeki adalet sarayına gitmeleri gerekecek.

Reuters’in yönelttiği sorulara şirketten hiçbir cevap gelmediği gibi, en ufak bir yorum dahi yapılmadı.

2015’teki emisyon skandalını akla getirdi

Hatırlanacağı üzere bundan 4 sene kadar önce, 2015 yılında Volkswagen’in emisyon skandalı patlak vermişti. Markanın emisyon testine girdiğini anlayabilen ve sadece test esnasında düşük emisyon salınımı gerçekleştiren bir cihazı araçlarına yerleştirdiği tespit edilmişti. İlk kez ABD’de tespit edilen bu olayın ardından VW’ye ağır cezalar kesilmiş, müşteriler tarafından da iade davaları açılmıştı.

Toplamda 33 milyar doları aşkın ceza alan şirket, dünya genelinde dizel araçlara duyulan sempatinin azalmasına ve genel bir önyargının oluşmasına da yol açmıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version