Dünyanın en büyük otomobil üreticileri arasında yer alan Alman Volkswagen, geride bıraktığımız Ocak ayını rekorla tamamladığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada bir önceki yıla kıyasla satışlarda yüzde 10’a varan bir artış oranının yakalandığı bildirildi. Bu artışa yol açan en büyük etkenler arasında Brezilya ve Rusya’daki artan talep yer alıyor. Keza şirketin Çin genelinde istikrarlı bir şekilde büyümesi de satışlara olumlu etki etmiş durumda.

Geçtiğimiz Cuma günü şirketten yapılan basın açıklamasında Ocak ayı içinde 898 bin 700 adet sıfır araç satıldığı bilgisi verildi. 2017’nin Ocak ayında bu rakam yalnızca 816 bin 100 adetle sınırlıydı.

Çin’de neredeyse 400 bin araç satıldı

Dünyanın en kalabalık nüfusuna ev sahipliği yapan Çin, Volkswagen’in en güçlü olduğu pazarlardan biri. Ocak ayı satış rakamlarını yüzde 16 oranında artıran VW toplamda 398 bin 600 adet araç satışı gerçekleştirdi. Daha küçük olan Brezilya pazarı yüzde 45, Rusya ise yüzde 21 oranında büyüdü.

Bünyesinde birçok marka barındırıyor

Wolsfburg merkezli otomobil üreticisi 2015 yılında atlattığı dizel emisyon skandalının yaralarını sarmaya devam ediyor. Dünya çapında satışları yüzde 7 oranında artan ve bünyesinde barındırdığı lüks otomobil markası Audi’ye ait satışları yüzde 20’lik dev bir oranda artıran VW grubu; Porsche, SEAT ve Skoda’nın yanı sıra MAN ve Scania gibi kamyon markalarına da sahip.

Türkiye de Volkswagen ailesine mensup markalara ait modellerin çok satıldığı büyük pazarlardan birini oluşturuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version