Alman otomobil devi Volkswagen AG, Fransız oto kiralama şirketi Europcar Mobility Group SA’yı bünyesine katmak için görüşmelere başladı. Reuters’in ulaştığı kaynaklara göre eğer ikili arasında anlaşma sağlanabilirse Volkswagen sahip olduğu elektrikli ve sürücüsüz otomobil filosunu Europcar markası bünyesinde değerlendirecek.

VW’nin eline kaçırılmayacak bir fırsat geçti

Europcar’ın şu sıralar ciddi manada finansal kriz yaşadığı ise bilinen bir gerçek. COVID-19 salgını nedeniyle tüm ülkeler arasında seyahatin durma noktasına gelmesi, araba kiralamaya olan talebin de bıçak gibi kesilmesine yol açtı. Dolayısıyla şu sıra Europcar’ı geri almak için Volkswagen’in elinde kaçırılmayacak bir fırsat var.

Dikkat ettiyseniz “Geri almak” diyoruz, çünkü Europcar zamanında zaten Volkswagen bünyesindeydi. Ancak marka 2006 yılında yatırım şirketi Eurazeo SE’ye satılmıştı.

Şirketlere yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre Volkswagen, Europcar’a ulaşarak firmayı bünyesine katmakla ilgilendiğini belirtmiş. Şuan için anlaşmanın kısa sürede tamamlanması beklenmiyor.

Borç batağına saplanmış durumdalar

Europcar’ın piyasa değeri 390 milyon Euro. Ancak net borcu ise Mart ayı sonu itibariyle 1 milyar Euro. Darboğazda bulunan Fransız oto kiralama devinin aralarında Apollo Global Management Inc’in de bulunduğu özel firmaların da ilgi alanına girdiği belirtiliyor.

Eğer Volkswagen hayal ettiği gibi Europcar’ı tekrardan satın alabilirse bu işten çok kârlı çıkmış olacak. Çünkü bundan 14 yol önce şirket tam 3.32 milyar Euro karşılığında satılmıştı. Ciddi bir indirimle yeniden Europcar’ı bünyesine katmak gerçekten çok kârlı bir ticaret olacağa benziyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version