Volkswagen Passat, Türkiye’de en çok satan Volkswagen modelleri arasında yer alıyor. Volkswagen özelinde değil de genel araç satışlarında da model ilk sıralarda yer alıyor. Başarılı araç için ülkemizde durum bu fakat her ülke için bu geçerli değil.

Markanın en büyük pazarlarından biri olan ABD için bu durumun geçerli olmadığını görüyoruz. ABD pazarında aracın satışları bir türlü istenen seviyeye gelmedi. Bunun sonucunda da Volkswagen önemli kararlar almak zorunda kaldı.

Volkswagen Passat ABD Satışları Durduruluyor

Firma yeni aldığı kararla beraber ABD’de Passat satışlarının durdurulacağını söyledi. Neden söylediğimiz gibi araçların satışlarının istenen seviyede olmaması olarak açıklandı. Markanın en son 2018 satış verilerini değerlendirdiği ve bu satış değerlendirmesi sonrasında 2012’ye göre satışların üçte bir düştüğünü görmesi radikal karar alınmasının nedeni oldu.

Alınan kararla beraber ABD’nin Tennessee Eyalet bölgesinde faaliyet gösteren fabrikasında da Passat üretimlerinin durdurulacağı söylendi.

Firmanın üretim kapasitesi gayet yüksek olan bu fabrika içerisinde tamamen elektrikli modellerin üretimine yöneleceği açıklandı. ID4 elektrikli SUV modeli, Atlas ve Atlas Cross modellerinin de yine burada üretileceğinin bilgisi paylaşıldı.

Fabrika tamamen bu modellere kanalize edilmiş olacak. Avrupa’da çok satan ama ABD’de satış elde edemeyen serinin son verileceği tarih ise 2023 olarak açıklandı. Bu tarihe kadar fabrika SUV modellerinin üretimi için özelleştirilecek ve elektrikli yeni SUV modeli için hazırlıklar yapılacak.

ABD için böyle bir karar verilmiş olsa da Volkswagen Passat için Avrupa’da hazırlıklar hızlanıyor. Yeni seriler gelecek ve bilindiği üzere artık yeni seri Slovakya’da üretilecek. Biz üretim için Türkiye kararının verilmesini bekliyorduk ama yatırımlarda değişiklik kararı alan marka, tamamen Slovakya’daki fabrikaya yöneleceğini duyurmuştu. Avrupa açısından Passat satışlarının yeni modelle beraber en az %20-%30 artması bekleniyor. Ülkemizde de aynı durum geçerli olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version