Volkswagen satışları nereye gidiyor? Artık otomotivde işler hiç ama hiç kolay değil! Çağı yakalamayan veya tavrını değiştirmeyen firmalar için o eski şaşalı ve parlak günler sona ermek üzere.

Bunun en iyi örneğini Volkswagen’de görüyoruz. Eskiden kapısında kuyrukların olduğu, satış danışmanlarıyla görüşmek için 1 saat sıra beklenen Volkswagen bayileri artık çok sakin ve bu nedenle firmanın satışları her geçen gün düşmeye başladı.

Volkswagen Rekabetin Gerisinde mi Kalıyor?

Peki ama ne oldu da bu yıl Volkswagen bu hale geldi? İlk olarak VW uzun süredir araçlarını yenilemek yerine hep küçük değişiklikler yapmaya başladı. Artık rekabet öylesine çetin ki bu tarz sınırlı yenilikler tüketiciler için yeterli gelmemeye başladı ve araç alacaklar farklı markalara yöneldi.

Ayrıca eskiden sınıfının hep en iyisi olarak kabul gören Golf’ün karşısında Ford Focus, Hyundai i30, Fiat Egea, Opel Astra, Renault Megane gibi hepsi yeni ve teknolojileri ile Golf’ü geride bırakan modeller geldi, bu da Volkswagen satışları’nın düşmesine neden oldu.

Uzun yıllardır Volkswagen bayilerinde devam eden bir uygulama vardır; tüketiciye hep araç yok, 1,5-2 ay beklersiniz denilirdi. O zamanlar neredeyse rakipsiz olmanın getirdiği avantajla bu bekleme süresi önemli değildi ancak artık tüketiciler kendi istedikleri renk ve donanımda araç satın almak için süper spor ve çok lüks bir model değilse beklemek istemiyorlar, bu nedenle de VW’de istediğini bulamayanlar hemen başka markaya yöneldi.

Bu ve bunun gibi bir dizi sorun Volkswagen için önümüzdeki dönemde sıkıntının daha da büyüyeceğini gösteriyor. Belki filo satışlarıyla toplam adetler yukarı çekilebilir ancak binek tüketici gözünde VW’nin marka imajı günden güne eriyor. “Halk Otomobili” gitgide halktan uzaklaşıyor. Umarım bu gidişe bir dur diyen çıkar…

Volvo’yu tutabilene aşk olsun: Volvo bir süredir kabuğuna çekilmişti. Ancak 90 ve 60 Serileri’nin yenilenmesinden sonra şimdi de XC40 modeli ortaya çıktı ki tüm bu yenilikler sonrası Volvo’yu durdurmak mümkün değil.

XC90 ve S90 ile ülkemizde atağa kalkan marka XC60 ile de bu ivmeyi kuşkusuz devam ettirecek. Görünen o ki önümüzdeki birkaç yıl içinde Volvo satış listelerinde iyice yükselmeye başlayacak; şimdi Almanlar düşünsün!

Kaynak: Otostil

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version